in

Zwollenaar verdacht van misbruik meerdere jonge meisjes en verspreiden van beelden daarvan

Een 21-jarige man uit Zwolle wordt ervan verdacht zeven minderjarige meisjes te hebben misbruikt. Ook heeft hij foto’s en videobeelden daarvan verspreid. Dit gebeurde deels samen met drie andere jonge mannen uit Zwolle. In enkele gevallen waren de meisjes gedrogeerd. Dat bleek vandaag tijdens een pro-formazitting bij de rechtbank in Zwolle.

De verdachte erkent dat hij seks heeft gehad met de meisjes, maar hij zou niet in de gaten hebben gehad dat dit tegen hun zin gebeurde. De meisjes waren op het moment van het misbruik tussen de 14 en 17 jaar. Pas achteraf deden ze aangifte van het misbruik.

Lees ook
Dit is de grootste bron van ergernis onder buren

Groepsverkrachting
In een aantal gevallen zou er sprake zijn van een groepsverkrachting. Drie andere jonge mannen zijn daarvoor ook opgepakt, maar zijn inmiddels op vrije voeten. De verdachte die vandaag terechtstond zit als enige nog vast. Zijn advocaat pleitte vandaag vor de rechtbank voor schorsing van de voorlopige hechtenis, omdat zijn cliënt nu de kans loopt zijn huis en baan kwijt te raken. De rechtbank ging daar niet in mee. Het belang van de slachtoffers weegt zwaarder dan dat van de verdachte.

De zaak werd nog niet inhoudelijk behandeld. Toch waren meerdere slachtoffers bij de zitting aanwezig en kwamen er veel emoties los bij het voorlezen van de feiten die de verdachte zou hebben gepleegd. Op de vraag van de rechter hoe de verdachte nu zelf aankijkt tegen wat er is gebeurd, kwam hij niet verder dan: “Dit heb ik nooit zo bedoeld.”

Lees ook
Beelden van blote boobs Jutta Leerdam gaan viraal op internet

Impulsief
Uit psychiatrisch onderzoek zou blijken dat de man verminderd toerekeningsvatbaar is. Hij heeft ADHD en autisme, waardoor hij impulsief zou handelen en ook niet goed kunnen inschatten hoe zijn daden overkomen op anderen en onbedoeld over grenzen heen gaan. Voor de rechtbank extra reden om de voorlopige hechtenis nog niet op te heffen.
De zaak wordt binnen drie maanden hervat. Dan staan ook de andere drie verdachten terecht.

Geen zin om te krabben? Simpelste trucje tegen bevroren ruit nog altijd het meest efficiënt

Ernstige zorgen om Bridget Maasland: ‘Grip compleet kwijt’