in

Zwerfhond vindt gedumpte baby in vuilniszak, brengt haar in veiligheid

Een zwerfhond heeft een achtergelaten babymeisje uit de Libanese stad Tripoli in veiligheid gebracht. Daarover schrijft het lokale The National.

Het beestje vond de baby, wiens leeftijd onbekend is, woensdag in een vuilniszak bij het gemeentehuis van Tripoli. Daar was het meisje gedumpt, al is het onduidelijk door wie dat is gedaan. Het vermoeden is dat een vrouw het meisje achterliet in de hoop dat zij werd opgegeten door de zwerfhonden. Niets bleek echter minder waar.

Lees ook
Tory zwanger van 1 van haar 4 mannen maar niemand weet wie de vader is

De hond besloot de vuilniszak mee te nemen, waarna een voorbijganger gehuil uit de zak hoorde. De baby werd vervolgens door een omstander naar een Islamitisch ziekenhuis gebracht, waarna ze later werd overgebracht naar het Tripoli Government Hospital. Daar bleek haar toestand ernstig, maar stabiel.

Lees ook
Kamer vreest ‘babyboom’, want kind vóór 1 januari 2025 levert 30.000 euro op

Adopteren
Op foto’s die online rondgaan, is te zien hoe de baby schaafwonden en kneuzingen over haar hele lichaam heeft. Online gaven mensen al snel aan het meisje te willen adopteren toen bleek dat ze snel herstelde van haar lichte verwondingen. Zo had men veel lof over voor de hond, die veel meer compassie zou hebben dan mensen. De politie doet momenteel onderzoek naar wie de baby achterliet.

Vader vermoordt zoontje door hem in snikhete auto te stoppen – “wilde niet gestoord worden”

Oma riskeert levenslange celstraf omdat ze 2-jarig kleinkind ‘kalmeerde’ in kokend water