in ,

Zwangere vrouw vormt band met zwangere zwerfkat, dan bevallen ze op hetzelfde moment

Als je een baby verwacht, is het altijd fijn om een vriendin te hebben die ook zwanger is om de ervaring mee te delen. Zelfs… als het niet echt een mens is.

Vorig jaar nam een zwangere vrouw een zwangere kat in huis, en de twee aanstaande mama’s deelden een band. Uiteindelijk bevielen ze zelfs op hetzelfde moment!

Lauren Maners houdt van dieren en is vaak vrijwilligster voor asieldieren die liefde nodig hebben. Maar toen ze vorig jaar zwanger was, besloot ze even afstand te nemen van de zorg voor huisdieren en zich in plaats daarvan te richten op haar baby.


Maar het lot had andere plannen. Maanden na haar zwangerschap vonden Lauren en haar man Kainan een zwerfkat die ze niet konden afwijzen.

Ze vonden de zwerfkat, een witte poes die ze Dove noemden, aan de kant van de weg, “extreem mager en gewond,” vertelde Lauren aan Bored Panda.

Dove had naar verluidt uit vuilcontainers gegeten. En de aanstaande moeder besefte dat de kat ook zwanger was.

Omdat ze Dove’s eigenaar niet kon vinden, en ook geen plaatsje in het asiel wist te bemachtigen, besloot ze de poes in huis te nemen.


“Ik kon haar niet zomaar achterlaten, wetende dat ze in het wild voor haar baby’s zou moeten zorgen,” zei Lauren.

Lees ook  Een zeepje in bed je bed neerleggen is de oplossing voor een veelvoorkomend probleem! Dit is slim bedacht!

“Ik wist dat ze er slecht aan toe was en voelde ook een soort band met haar omdat we allebei hoogzwanger waren,” vertelde ze aan The Dodo.

“Ik slaagde erin haar te vangen door haar naar me toe te lokken met wat etensrestjes en haar in mijn jas te wikkelen. Daarna brachten we haar naar de dierenarts.”

Lauren zette zich in om Dove en haar toekomstige nestje kittens op te vangen, en de voormalige zwerfkat voelde zich snel thuis.

“Ze volgde me overal waar ik ging en vond het heerlijk om ’s ochtends met me buiten te zitten op ons omheinde terrein en me over haar buik te laten wrijven terwijl we samen ontbeten,” zei Lauren.

In ruil voor een goede verzorging van de kat, kreeg Lauren een lieve metgezel met wie ze een echte moederlijke band kon delen.

De twee nieuwe vriendinnen maakten samen hetzelfde mee, en Lauren grapte op sociale media dat ze een exclusieve “Zwangere meisjes club” vormden.


“Ik en Dove hadden een onmiddellijke band,” vertelde ze aan Bored Panda. “Het was alsof zij ook wist dat ik zwanger was en dat ik een vriendin was. Ze had niet meteen vertrouwen in mijn man, zoals ze dat wel in mij had.”

Weken gingen voorbij, en al snel bereidden beide zwangere dames zich voor op de bevalling. En het bleek dat hun uitgerekende bevaldata erg dicht bij elkaar lagen.

Eindelijk was het zover. Lauren beviel van een prachtig meisje, Kylie.

Toen ze terugkwam uit het ziekenhuis, ontdekte ze nog meer goed nieuws en een verbazingwekkend toeval: Dove was ook bevallen!

Lees ook  Vrouw (81) overlijdt door aanrijding met vrachtwagen in Naarden

Hoewel ze niet precies weet hoe laat Dove haar zes kittens kreeg, vermoedt ze dat de geboorte van de kat vrij dicht bij die van haar lag:

“Het is heel goed mogelijk dat ze op hetzelfde moment zijn geboren,” vertelde ze aan The Dodo.


Lauren bleef de kattenfamilie verzorgen terwijl ze voor haar pasgeboren baby zorgde. Ze bleef een band delen met Dove tijdens hun moederschapsreis. Ze zegt zelfs dat baby Kylie een band begon te krijgen met de kittens.

Na maanden van pleegzorg, was het tijd om een thuis te vinden voor alle katten. Lauren hielp alle kittens om in goede families te worden geadopteerd.

Ze vertelde aan The Dodo dat Dove werd opgevangen door een vriend van haar, zodat ze nog haar nog steeds af en toe kan zien.

Hoewel de zorg voor deze zwangere kat tijdens haar zwangerschap een geweldige ervaring was, benadrukte Lauren ook dat het niet iets is wat je moet proberen na te bootsen.

Het is belangrijk om je katten te steriliseren en te castreren om te helpen de zwerfkattenpopulatie te verminderen.

Wat een schattig verhaal. Dank aan Lauren voor de goede zorgen voor deze katten en het zorgen voor een andere moeder.

Het laat nogmaals zien welke onverwachte banden er kunnen ontstaan tussen mensen en dieren.

Negen mannen aangehouden op verdenking voorbereiden terroristisch misdrijf

Bizar: iemand heeft 18 winkels van Albert Heijn in Amsterdam dichtgelijmd