in

Zwangere vrouw overleeft Russische aanval op kraamafdeling en bevalt van dochter

Er gebeuren vreselijke dingen in Oekraïne en de hele wereld leeft mee. De beschieting van het ziekenhuis en de kraamafdeling in Marioepol kostte eerder al zeker drie mensen het leven, onder wie een kind.

Nu is ook bekend geworden dat een zwangere vrouw het niet heeft overleefd, ook haar baby heeft het niet gered. Het beschieten van een afdeling vol hoogzwangeren en baby’s… Dat gaat tegen elke vorm van menselijkheid in.

Overlevende
Blogger Mariana Vishegirskaya had in deze erbarmelijke omstandigheden geluk: zij overleefde de aanval wel en is inmiddels is bevallen van een dochter. Foto’s van dat ze gewond in haar pyjama een trap af komt, gaan al dagen wereldwijd viral. Haar dochter heeft ze Veronika genoemd, naar godin Nike – de godin van de overwinning. Het meisje weegt 3200 gram en is gezond. Een lichtpuntje in zwarte dagen.

Lees ook  Kipnugget lovers opgelet. McDonalds brengt een kipnugget kussen op de markt!

Nepnieuws
Er werd door een Russische ambassadeur beweerd dat de foto’s van Mariana Vishegirskaya nep waren. Hij beweerde dat de vrouw een actrice zou zijn en dat ze haar verwondingen gewoon met zeer realistische make-up had gemaakt.

Vishegirskaya heeft het volgende gezegd tegen AP over de aanval: “Het gebeurde op 9 maart in ziekenhuis nummer drie in Marioepol. Ik had nog altijd dezelfde pyjama aan als op de dag van de aanval. We lagen op de kraamafdeling toen glas, kozijnen, ramen en muren uit elkaar vlogen. We weten niet hoe het gebeurde. Sommigen hadden tijd zichzelf te bedekken met iets, anderen niet.”

Lees ook  Man (20) aangehouden in zedenonderzoek Kanjer Wens

Russische media noemen de aanval in zijn geheel ‘nepnieuws’. Beweren dat slachtoffers eigenlijk zogenaamde crisisacteurs zijn, is een veelvoorkomende desinformatietactiek.

Beklaagde liet stofzuiger rook in mond van slachtoffer blazen om dood door brand te veinzen

Ze wilden een leuke fotoshoot doen totdat het begon te regenen! Toen kwamen ze met dit superleuke ideetje!