in

Zwangere Saga (20) vermoord door vriend omdat schoonmoeder geen westerse meisje accepteert

Het was eind april 2023 toen de hoogzwangere Saga Elneborg dood werd aangetroffen in het centrum van Örebro.

Ze was 20 jaar oud en een 22-jarige man werd snel gearresteerd op verdenking van moord. Het gaat over Abdirisek Ibrahim, eveneens uit Örebro en een burger van Somalië. Hij zat sindsdien vast op verdenking van moord.

Saga Forsgren Elneborg, 20, werd doodgewurgd in de Zweedse stad Örebro. Haar vriend Mohamedamin Abdirisek Ibrahim, 22, heeft haar vermoord.

De moord op Saga wordt nu behandeld. De politie heeft ook foto’s vrijgegeven van het moordwapen en de plaats delict in haar slaapkamer, waar Saga’s lichaam naast haar bed werd gevonden, onder een marmeren tafelblad.

Lees ook
Dit wil je hebben: een barbecue voor aan je balkon!

‘Geen blanke meisjes’
De 22-jarige vader van Saga’s ongeboren zoon hield hun relatie van twee jaar verborgen voor zijn familie omdat zijn moeder niet wilde accepteren dat hij ‘blanke meisjes ontmoet’, volgens een aanklacht die vorige week werd ingediend. Een eremoord dus.

De aanklager zei dat hij was opgevoed met de overtuiging dat uitgaan met een ‘blanke’ vrouw ‘niet oké’ is en dat hij ‘moet uitgaan met een vrouw van dezelfde cultuur’, omdat hij anders zou worden gemeden – maar zijn familie heeft nooit van Saga geweten.

De officier van justitie Elisabeth Anderson beweert dat Abdirisek Ibrahim naar Saga’s flat ging, waar hij haar ‘gewelddadig’ wurgde met het snoer van haar bedlamp, volgens de lokale krant Aftonbladet.

Lees ook
Waarom Julia (26) iedere dag haar eigen urine drinkt

Volgens de aanklager heeft Mohamedamin Abdirisek Ibrahim Saga Forsgren Elneborg vermoord door haar te wurgen door een “bovengemiddelde druk” op haar nek met impact op de luchtpijp uit te oefenen en de bloedtoevoer naar het hoofd te verhinderen. Mohamedamin Abdirisek Ibrahim pleegde de daad opzettelijk volgens de aanklager.

Hun zoontje, dat toen 1,7 kg woog, kon niet gered worden en stierf ook in Saga’s baarmoeder.

Volgens lokale media is er wel geen bewijs dat de familie van Abdirisek Ibrahim rechtstreeks betrokken was bij de moord op Saga of dat ze gevraagd hebben om haar te vermoorden.

Verdere tekstberichten tussen Saga en haar moordenaar onthulden ook dat Abdirisek Ibrahim zijn vriendin probeerde te overtuigen om een abortus te laten plegen kort nadat ze zwanger was geraakt.

Weer dode hond én dode kat in water Lelystad gevonden

‘Moeder 4-jarig kind doet aangifte tegen school na hartstilstand van 20 minuten’