in

Zorgpersoneel moet afzien van meivakantie: ‘Hartstikke pijnlijk’

Ziekenhuismedewerkers zijn ‘aan het eind van hun Latijn en toe aan rust’. Dat zegt Michiel van Erp van belangenorganisatie NU’91 als reactie op het bericht dat sommige ziekenhuizen personeel vragen af te zien van vrije dagen in de meivakantie.

Verlof opnemen zit er voor artsen en verpleegkundigen nauwelijks in omdat het zo druk is op de intensive cares en corona-afdelingen.

Het is voor het ziekenhuispersoneel nog niet verplicht om af te zien van vakantie, maar teamleiders vragen wel aan hun medewerkers of vakantie opnemen echt noodzakelijk is.

Lees ook  Vader en zoon gewond bij steekpartij Gorinchem; politie houdt vijftienjarige verdachte aan

Volgens Van Erp is het ‘hartstikke pijnlijk’ dat ziekenhuispersoneel geen meivakantie kan nemen. “We hebben hier te maken met een beroepsgroep die geen collega’s en patiënten in de steek zal laten, maar dat is wel met alle gevolgen van dien, dat gaat zich een keer wreken.” Hij noemt het personeelstekort in de zorg gigantisch.

Lees ook  P*dojagers hebben het gemunt op Bilal Wahib, Kan binnenkort bezoek wachten!

‘Heel wisselend’
Volgens Elise Merlijn, bestuurder FNV Zorg & Welzijn, is het niet zo dat niemand op vakantie kan gaan.

Het beeld is heel wisselend en het hangt ook erg af van het ziekteverzuim in de hospitalen en de programma’s in de operatiekamers.

“Maar er zijn ziekenhuizen die voldoende ruimte zien om mensen vrij te geven, al is het misschien niet altijd in mei”, zegt Merlijn.

Versoepelingen komen er, maar coronabesmettingen lopen op en druk op zorg blijft

Twintig jaar cel voor man uit Rheden die zwangere minnares doodschoot