in

Rijstrook A59 afgezet in zoektocht naar vermiste Hebe en Sanne

Vanwege de zoektocht naar het vermiste 10-jarige meisje Hebe en haar begeleider Sanne Bos (26) is een rijstrook van de A59 ter hoogte van afrit Waspik afgesloten tot aan het veer bij Dussen.

Volgens een verslaggever van Omroep Brabant is daar bij een vennetje “mogelijk iets gevonden”. “Er komt steeds meer politie aan”.

Sinds vanochtend zoekt de politie verder. Rond 09.30 uur werd de zoektocht samen met het Veteranen Search Team (VST) met 100 personen hervat in de buurt van Waspik. Sinds 13.30 uur wordt er ook in een ander gebied gezocht, bij het gehucht Giersbergen.

Lees ook
Iedereen in Europa gaat flink betalen voor CO2-uitstoot

Amber Alert ingetrokken, maar zoektocht gaat door
Gisterochtend werd een Amber Alert uitgegeven voor de vermissing van het meisje. Die geldt inmiddels niet meer, maar de politie blijft nog altijd naar haar op zoek en vraagt nog altijd om tips. Inmiddels zijn meer dan honderd tips binnengekomen waarmee het onderzoeksteam bezig is, zegt de politie Oost-Brabant. “We zoeken onder andere op locaties en doen digitaal onderzoek”.

Hebe en haar begeleidster worden sinds maandag vermist. Het tweetal was vertrokken van een dagbesteding in Raamsdonksveer. Hebe zou naar huis worden gebracht in Vught, maar daar is ze dus niet aangekomen. De twee reden weg in een zwarte Kia Picanto met kenteken PR-425-K en zouden voor het laatst zijn waargenomen op de A59 ter hoogte van Waspik.

Lees ook
Vriend begeleidster gehandicapte Hebe (10): ’Sanne zou haar nooit iets aandoen’

Het meisje droeg een lichtpaarse rugtas van het merk Eastpack, een felroze jas, zwarte rok en een blauw T-shirt. Ze heeft 24 uur per dag zorg nodig. Volgens het bericht van de politie heeft zij “een bijzondere motoriek”, loopt zij wankel met de voeten naar buiten en heeft zij scoliose.

Vriend begeleidster gehandicapte Hebe (10): ’Sanne zou haar nooit iets aandoen’

‘Koffermoordenares’ in Parijs bekent: Lola (12) moest dood “omdat ik geen toegangspasje kreeg”