in

Zes kinderen in wijnkelder ontdekt, onder wie een baby

In een wijnstreek in het uiterste noordoosten van Oostenrijk zijn zes kinderen in een wijnkelder ontdekt die nergens staan ingeschreven en bij de overheden niet bekend waren. De vermoedelijke 54-jarige vader is aangehouden, meldde de politie in Hadres.

Ook is zijn 40-jarige partner aangetroffen, die vermoedelijk de moeder van de kinderen is. Volgens de politie loopt het onderzoek naar de identiteit van de kinderen nog. Het gaat om een baby en vijf kinderen in de leeftijd van 2 tot 6 jaar. Het stel heeft verklaard dat het hun natuurlijke kinderen zijn en dat ze in Engeland zouden zijn geboren.

Uiterst rechts
De gemeente besloot donderdagmiddag poolshoogte te nemen bij de kelder. Dit nadat omwonenden hadden gezegd dat er kinderstemmen te horen waren en dat die verstomden zodra men een ingang naderde. Het was inmiddels bekend dat een man die als ‘Reichsbürger’ – of als uiterst rechts – bekendstond, zich in de kelder had teruggetrokken. Hij was door de gemeente gewaarschuwd dat hij daar niet mocht wonen.

Lees ook  Minuscule zeediertjes knabbelen aan benen Sam op strand - Kijk ook uit!

De twee ambtenaren die gingen kijken werden met pepperspray bespoten en vluchtten een wijngaard in. Volgens Oostenrijkse media belden de ambtenaren vervolgens de politie, die ingreep. Hadres is gelegen in het ‘Weinviertel’ ten noorden van Wenen en is één van de belangrijkste wijnstreken van het land.

Ruinerwold
De zaak doet denken aan de vondst in 2019 in het Drentse Ruinerwold, waar een gezin in complete afzondering leefde in een afgelegen boerderij. In Oostenrijkse media wordt de gruwelijke zaak Fritzl in herinnering geroepen.

Lees ook  Mannelijke escort vertelt over unieke job: “Ik verdien 2.000 euro met een vrijdagnacht vol seks”

Een man in het Neder-Oostenrijkse Amstetten, Josef Fritzl, hield in een speciale geluiddichte kelder 24 jaar lang zijn dochter gevangen en van de buitenwereld afgesloten terwijl hij haar misbruikte. Hij verwekte ook kinderen bij haar, van wie er enkelen permanent in de kelder bleven tot de ontdekking van het drama in 2008. Fritzl kreeg levenslang.

Man slaat boel kort en klein na bezoek aan seksclub in Enschede

4 schoolkinderen aangeklaagd na pesten en zelfmoord schoolgenoot Lucas