in

Winterswijker (64) had s*ks met tiener (14) na ‘flink pimpelen’: ‘Dit had nooit mogen gebeuren’

14 jaar oud was de jongen pas in 2018, toen de destijds 62-jarige Flip S. uit Winterswijk voor het eerst s*ks met hem had. Het gebeurde na afloop van een feestje in de buurt, toen de tiener volgens S. ‘flink gepimpeld had’.

,,Ik had ook gedronken, en toen we samen in bed lagen liep het uit de hand. Dat had nooit mogen gebeuren”, zei de inmiddels 64-jarige Winterswijker dinsdag in de rechtbank in Zutphen.

Daar stond hij terecht voor het mis bruiken van de jongen, die hem zag als een tweede vader. ,,Je hebt mij gemanipuleerd en mis bruikt”, las zijn advocaat voor uit de slachtofferverklaring.

Volgens de nu 16-jarige jongen gebeurde het misbruik tientallen keren, volgens de Winterswijker ‘slechts’ twee keer: na die eerste keer in 2018, nogmaals begin 2020.

Lees ook  Politieman ontslagen nadat hij tong in oor van collega stak

Kort daarna gaf hij zichzelf aan bij de politie, nadat hij op de s*ks was aangesproken door andere mensen. ,,Maar als dat niet was gebeurd, had ik de politie ook gebeld.”

Volgens S. kwam het initiatief tot de s*ksuele handelingen beide keren van de jongen. ,,Hij greep mij in mijn kruis, en zo is het verder gegaan.”

”Voor het mis bruik gaf hij mij drank: bier, wodka, whisky en likeur.”
– Jongen, in slachtofferverklaring

Minimaal dertig keer s*ks
De jongen heeft verklaard dat er minimaal meer dan dertig keer seks heeft plaatsgevonden, waarbij S. hem ook vastbond en viagra en glijmiddel gebruikte.

,,Voor het mis bruik gaf hij mij drank: bier, wodka, whisky en likeur. Mijn toekomst voor een goede liefdes- en s*ksrelatie is mij afgenomen”, liet hij weten in de slachtofferverklaring.

Lees ook  Meisje van 13 jaar oud ontvoerd en 8 dagen lang achter elkaar mis bruikt door drie mannen

S. hield vol dat het bleef bij die twee keer, en zei niet te weten waar de jongen de andere beschuldigingen vandaan haalde.

,,Dat enorme verschil in verklaringen blijft mij bezighouden”, zei de officier van justitie. ,,Het gaat om grof en vergaand mis bruik. Dit zijn ernstige feiten met een kwetsbare jongen.”

De officier eiste een celstraf van anderhalf jaar, waarvan een half jaar voorwaardelijk, een contact- en locatieverbod en een door de rechtbank te bepalen schadevergoeding.

De advocaat van de Winterswijker vond die straf veel te ver gaan. ,,Als hij in de cel komt, verliest hij zijn uitkering en uiteindelijk zijn huis. Dan staat hij op straat als hij vrij komt en is het einde zoek.”

De uitspraak in deze zaak is op dinsdag 13 april.

Vrouw verdient 4.000 euro met scheten laten

Doorbraak in woningmarkt: Grote nieuwbouwhuizen voor 180.000 euro!