in

Wielrenner Mark Groeneveld (20) zakt in elkaar en overlijdt

In de nacht van zondag op maandag is de 20-jarige wielrenner Mark Groeneveld overleden, naar verluidt als gevolg van een hartaanval. Groeneveld, afkomstig uit Enkhuizen, Nederland, reed voor het Canadese wielerploeg XSpeed United en was een veelbelovend talent in de wereld van het wielrennen.

Lees ook
Slachtoffer dodelijk tramongeluk mogelijk honderden meters meegesleurd

Mark Groeneveld had onlangs deelgenomen aan een wielerwedstrijd in Hong Kong op zondag, maar moest vroegtijdig de strijd staken vanwege materiaalpech. Zijn plotse overlijden in de nacht van zondag op maandag heeft velen geschokt.

De exacte oorzaak van het tragische overlijden wordt nog onderzocht, met een geplande autopsie om meer duidelijkheid te verschaffen over de omstandigheden.

Lees ook
Wie herkent deze man? Hij slaat een persoon in een scootmobiel met kettingslot

De Canadese wielerploeg XSpeed United heeft hun diepe verdriet geuit over het verlies van hun jonge renner op hun officiële Instagram-account. Ze beschreven Mark Groeneveld als een gewaardeerd lid van het team, wiens aanstekelijke glimlach en vriendelijke aard altijd de dagen opfleurden. Ze eindigden met een hartverscheurende boodschap: “Zijn aanwezigheid vrolijkte onze dagen op en hij zal diep gemist worden door iedereen die het voorrecht had hem te kennen.”

Oma mishandelt kleinzoon (8) en dumpt hem met koffertje bij bushalte: ’Ik wil jou niet meer’

Man valt drie verdiepingen naar beneden in Piazza Center Eindhoven