in

Weer dood schaap gevonden bij dijk Urk: ‘Kan zelf geen aangifte doen’

Nog geen dag na de gruwelijke vondst op de Zuidermeerdijk bij Urk is opnieuw een dood schaap gevonden, deze keer ter hoogte van buurdorpje Espel.

Eerder deze week werden ook al meerdere schapen en lammetjes slachtoffer van (waarschijnlijk) een motorcrossrace.

Op foto’s is te zien hoe de ooi onderaan de Zuidermeerdijk ligt. Uit haar hoofd is een stroom inmiddels opgedroogd bloed te zien.

Het is niet precies duidelijk hoe het dier is omgekomen. “Aan de hoogte van de wond te zien is het waarschijnlijk door een aanrijding met een crossmotor gebeurd”, zegt Ron Groenink van de lokale dierenambulance.

Lees ook  Daarom sta jij altijd vol muggenbeten en je lief niet

Al vier schapen aangereden
Het is het tweede dode schaap dat binnen een paar dagen tijd wordt gevonden in de Noordoostpolder.

Dinsdagmiddag kreeg Groenink foto’s doorgestuurd van gewonde lammetjes op de Zuidermeerdijk, ten zuiden van Urk. Een van de jonge dieren heeft het niet gered, twee anderen raakten gewond.

Met het woensdag gevonden schaap staat de teller op vier aangereden schapen. Groenink is al naar de politie gestapt, maar kan officieel geen aangifte doen van de mishandeling.

Lees ook  Voor sommigen moeilijk te begrijpen, maar het verliezen van een huisdier is enorm pijnlijk en moet worden gerespecteerd

“Dat kunnen alleen de eigenaren van de dieren doen, en die zien er nu (nog) geen erg in. Het is voor hen gewoon een afschrijving.” Wel zijn de aanrijdingen bekend bij de politie.

Zoon van Danielle mishandeld om zonnebril op Koningsdag: ‘Geslagen door groep jongens’

Man masturbeert in park en jaagt vrouw schrik aan