in

Weer dode hond én dode kat in water Lelystad gevonden

Opnieuw zijn er verontrustende ontdekkingen gedaan in het Gelderse Diep, het watergebied in Lelystad waar de afgelopen jaren al meer dan twintig keer dode katten zijn aangetroffen. Gisteren deed een buurtbewoner een angstaanjagende vondst toen naast een overleden kat voor het eerst ook een dode hond werd aangetroffen. Is er opnieuw sprake van dierenmishandeling?

Volgens berichtgeving van Omroep Flevoland verkeerden de dieren al in vergevorderde staat van ontbinding, wat suggereert dat ze al geruime tijd in het water hebben gelegen. De dieren waren niet voorzien van een chip en werden ongeveer honderd meter van elkaar verwijderd in het water aangetroffen.

Lees ook
Misvormde hond wordt genegeerd omdat potentiële adoptanten hem ‘te lelijk’ vinden

Dezelfde buurtbewoner had afgelopen maandag al een kat opgemerkt, zij het levend. Dit dier slaagde erin op eigen kracht uit het water te komen. Vorig jaar was er ook al een incident waarbij een kat levend uit het kanaal werd gehaald.

De buurtbewoner Henk Timmerman is overtuigd van de aanwezigheid van een dierenmishandelaar en deelt zijn zorgen met RTL Nieuws. “Dit is al de 28ste keer dat er een dode kat wordt gevonden, in slechts twee jaar tijd. In voorgaande jaren was dit zelden het geval.”

Lees ook
Passagier filmt treinongeluk bij Voorschoten: 1 dode en tientallen gewonden!

De politie laat weten dat het nog niet definitief kan worden vastgesteld dat er daadwerkelijk sprake is van dierenmishandeling. “Deze vraag is eerder gesteld, maar wij kunnen dat niet met zekerheid zeggen,” verklaart een woordvoerder. Uit het onderzoek dat de politie heeft uitgevoerd naar de dode katten zijn geen duidelijke sporen van geweld aangetroffen.

Man op heterdaad betrapt tijdens s*ks met Doornroosje in Efteling

Zwangere Saga (20) vermoord door vriend omdat schoonmoeder geen westerse meisje accepteert