in

Weer dakloze man dood gevonden, derde keer in korte tijd

Een dode man is dinsdagochtend aangetroffen in het Museumpark in het centrum van Rotterdam. Het gaat om een 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Het is niet de eerste keer: voor de derde keer in twee maanden tijd is een dakloze op straat overleden.

Rond 09:30 uur werd het levenloze lichaam van de man gevonden. De politie was snel ter plaatse en sluit een misdrijf uit. Het blijkt te gaan om een man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hoe de man is overleden is nog niet bekend, maar dat hij in de buitenlucht stierf staat vast.

Niet de eerste keer
In februari was het ook al raak: de 38-jarige József overleed toen op het Weena in het centrum van Rotterdam. Hij was nog maar een paar dagen in Rotterdam toen een voorbijganger hem levenloos aantrof.

Lees ook
Vrouw laat wenkbrauwen tatoeëren maar dat gaat gigantisch mis!

Hij stierf volgens de politie een ‘natuurlijke dood’. Dat riep veel reacties op: lokale politici en instanties reageerden geschokt en willen dat er wat wordt gedaan aan de ruim honderdvijftig buitenslapers die Rotterdam telt.

Eind maart werd aan de Essenburgsingel ook een dakloze gevonden. Dat was een man uit Letland van in de dertig.

De afgelopen twee jaar is het aantal daklozen en buitenslapers zichtbaar toegenomen. Het gaat vooral om mannen, en soms ook vrouwen, uit het voormalig Oostblok. Zo ook ruim een jaar geleden in januari: een 32-jarige Pool werd toen dood aangetroffen in een tentje in het Kralingse Bos.

‘Er hoort geen mens op straat te slapen’
Vorige maand nog liet burgemeester Aboutaleb zijn zorgen horen over de buitenslapers in Rotterdam. “Er hoort geen mens op straat te slapen, dat is mijn opvatting sinds jaar en dag. Er is niemand die onder een brug behoort te liggen, daar zijn mensen niet voor gemaakt”, zei hij toen.
De Rotterdamse burgemeester verwees naar de coronatijd. “Toen sliep iedereen in Nederland binnen”, vervolgt hij. “Waarom kon dat toen? Omdat de regering zei: ‘We geven de gemeentes het geld om iedereen binnen te laten slapen.” Volgens de burgemeester moet de regering stappen zetten om het probleem landelijk aan te pakken.

Lees ook
In deze supermarkt kun je dus vanaf vandaag Kinder Bueno Pasta kopen:

Wethouder Ronald Buijt van Zorg maakte vorige maand bekend dat hij wat gaat doen aan de problemen met dakloze EU-arbeidsmigranten. Hij erkende dat de problemen sinds vorig jaar zomer flink zijn toegenomen.

“We vinden het niet menswaardig dat sommige mensen in deze omstandigheden moeten leven”, zei Buijt. Daarom gaat hij de arbeidsmigranten opvangen.

Özkan Yilmaz (55) uit Waddinxveen al dagenlang vermist

Dit is de reden dat een hond aan een man zijn kruis snuffelt