in

Wat er met je lichaam gebeurt als je 28 dagen geen alcohol hebt gedronken

Sommige wetenschappers geloven dat het 21-28 dagen duurt om een ​​slechte gewoonte te doorbreken. De gemiddelde persoon drinkt 9,2 liter alcohol per jaar.

Hoewel matig drinken normaal wordt beschouwd alsacceptabel gedrag, en in sommige gevallen zelfs gezond, zijn onthoudingen talrijk voor de gezondheid.

Of iemand ervoor kiest om niet te drinken om geld te besparen of zichzelf te verbeteren als mens, er zijn nogal wat veranderingen die het lichaam ervaart.

Onderzoek gepubliceerd in het British Medical Journal in 2018 toont aan dat stoppen met drinken de bloeddruk kan verlagen, het cholesterol kan verlagen en het niveau van aan kanker gerelateerde eiwitten in het lichaam kan verlagen.

Honger wordt getroffen
Het lichaam begint misschien meer naar suikers en voedingsmiddelen te verlangen nu het niet langer de bron van suiker uit drinken haalt. Diabetici moeten voorzichtig zijn en dit is niet voor iedereen het geval.

Wanneer mensen drinken, ervaren ze van nature minder remming en voelen ze zich misschien hongeriger. Zonder alcohol zouden ze zich tot voedsel kunnen wenden om zich bezig te houden.

Om dit voor te bereiden, is het belangrijk om gezonde snacks en dranken zoals fruit of sap te drinken.

Lees ook
Moeder uit Bleskensgraaf misbruikt haar zoon van 10

Kwaliteit van slaap
Drinken kan veel mensen helpen snel in slaap te vallen, maar de kwaliteit van de slaap is anders. Terwijl je lichaam ontgift van de alcoholverslaving, heb je misschien zelfs nachtmerries.

Volgens een studie kan alcohol de REM-slaap verminderen, slaap die wordt geassocieerd met dromen. Je kunt meer dromen en ze onthouden.

Sommige mensen kunnen hoofdpijn hebben, wat de slaap kan beïnvloeden. Alcoholontwenning kan hoge bloeddruk veroorzaken of de lever beïnvloeden.

Ze vinden ook dat het makkelijker is om ’s ochtends wakker te worden. De alcoholconcentratie in het bloed beïnvloedt het vermogen van het lichaam om in slaap te vallen en wakker te worden.

Organen beginnen te genezen
In week 2 zonder alcohol begint de lever zichzelf te genezen. Wanneer mensen regelmatig drinken, kan de lever littekens krijgen en kunnen cellen doodgaan.

Het is in staat zichzelf te herstellen, maar het is een langzaam proces. Wanneer mensen minder drinken, zal hun herstel sneller verlopen.

Alcohol kan de manier waarop de huid eruit ziet beïnvloeden. Het kan pigmentveranderingen, vroege veroudering en droogheid veroorzaken.

Wanneer je stopt met drinken en je gewoonte begint te vervangen door gezondere dranken of water, zal het uiterlijk van de huid beginnen te verbeteren.

Je maag kan ook beter beginnen te functioneren. Alcohol verhoogt de productie van maagzuur en kan zelfs zweren veroorzaken.

Lees ook
Nieuw: koop een scheet in een potje

Zichtbare tekenen van drinken beginnen te verdwijnen
De duidelijke tekenen van drinken, zoals donkere kringen onder de ogen en zwelling van het gezicht, vervagen. Dit komt omdat het urinesysteem weer goed werkt.

Acne en andere ontstekingen of irritaties nemen af, omdat de waterbalans in het lichaam wordt hersteld. Wanneer je stopt met drinken, heb je een lager risico op het ontwikkelen van gaatjes. Het glazuur van de tand kan ook sterker worden. [5]

Na verloop van tijd worden ook het gevoel van smaak en geur hersteld. Bij drinken is aangetoond dat het reuk- en smaak beïnvloedt.

Gewicht verliezen
Alcoholische dranken kunnen veel calorieën bevatten. Veel mensen ervaren dramatisch gewichtsverlies wanneer ze besluiten te stoppen met drinken.

Gemiddeld kan iemand verwachten tussen de 6-8 pond per maand te verliezen. Hoe langer iemand van alcohol afziet, hoe meer gewicht hij verliest.

Helderder denken
Onderzoek toont aan dat wanneer mensen drinken, hun hersenen eigenlijk een beetje zwellen. Miljoenen hersencellen zullen sterven door het gebrek aan zuurstof. Dit gebeurt langzaam, maar het veroorzaakt ernstige schade.

Een maand lang geen alcohol of andere bedwelmende middelen gebruiken kan een stap op weg naar soberheid zijn.

Je kunt een betere gezondheid en duidelijkheid ervaren door te stoppen met drinken. Of drink je helemaal niet? Laat ons weten wat je denkt.

14 voorwerpen die in je achterste passen mocht je eens iets anders willen proberen

Cherelle is zó knap (vindt ze zelf) dat ze geen vriendje kan krijgen