in

Waarom automobilisten hun achterklep openlaten als ze parkeren in Californië

Snelkraken van auto’s komen zo vaak voor in de Californische Bay Area dat sommige autobezitters nu de kofferbak van hun geparkeerde voertuigen openlaten om dieven ervan te weerhouden in te breken.

Vorige week gingen beelden viraal van twee suv’s die naast elkaar geparkeerd stonden in de Bay Area in San Francisco met hun kofferbak open. De lokale autoriteiten hebben andere automobilisten afgeraden om dit voorbeeld te volgen.

Lees ook  Dochter Sylvester Stallone is een bloedhete tijger geworden!

In een gesprek met Inside Edition zei de eigenaar van een suv die de kofferbak van haar auto openlaat dat ze dit doet om te laten zien dat er niets inzit dat dieven mee kunnen nemen. Plaatsvervangend hoofd van de politie van San Francisco, Garret Tom, zei echter dat ‘er veel mis kan gaan’ als je dit doet.

Lees ook  Man bouwt eiland om ex-vriendin terug te winnen

Dieven kunnen volgens hem op die manier met enige moeite in het dashboardkastje van de auto komen en zo belangrijke documenten stelen. Diefstallen van voertuigen zijn in de regio dit jaar met 32 ​​procent gestegen. Het aantal auto-inbraken ging in een jaar tijd met 27 procent omhoog.

Economen stellen voor: ‘Thuiswerkers moeten extra belasting betalen’

’Doodgeschoten man op straat in Amstelveen is veroordeelde Itzhak Meiri (56) uit Almere’