in

Vrouw stuurt naaktfoto’s rond van haar vriendinnen en hun wraak ontspoort totaal

Een vrouw die na*ktfoto’s verspreidt van haar eigen vriendinnen. Hartstikke fout, maar drie pislinke dames namen volgens het Openbaar Ministerie op heel verkeerde wijze het recht in eigen hand.

Ze lokten haar naar een woning in Capelle aan den IJssel, waarna de deur op slot ging en het slachtoffer ernstig werd toegetakeld.

Enkele dagen voor het misdrijf leende het latere slachtoffer het mobieltje van haar vriendin Jasmine, omdat haar eigen telefoon leeg was.

Toen ze in het mapje afbeeldingen op na*ktfoto’s van zowel Jasmine als hun gezamenlijke vriendin Gabrielle stuitte, verstuurde ze die vermoedelijk eerst naar zichzelf om ze daarna te verspreiden onder allerlei jongens.

‘Nu kun je nergens meer heen’
Dat viel bij de vriendinnen niet goed. Met de smoes dat het ‘niet goed’ ging met Gabrielle werd de vrouw door Jasmine naar een flatwoning in Capelle aan den IJssel gelokt.

Even voor middernacht stapte het slachtoffer het huis binnen, waarna de voordeur op slot werd gegooid. ,,Nu kun je nergens meer heen’’, klonk het.

”Ze mocht weg als de telefoon was ontgren­deld en de foto’s weg zouden zijn”
– Jasmine

Zowel Jasmine als Gabrielle uitte haar boosheid dat hun naaktfoto’s waren verstuurd. Bovendien eisten ze van het slachtoffer dat die haar eigen telefoon zou ontgrendelen, het wachtwoord zou geven én de naaktfoto’s op haar mobieltje zou wissen.

Lees ook  België komt met ontslag voor ongevaccineerd zorgpersoneel

,,Ik wilde per se dat de foto’s verwijderd zouden worden. Ze mocht weg als de telefoon was ontgrendeld en de foto’s weg zouden zijn’’, verklaarde Jasmine. Volgens haar was ‘iets kleins steeds groter geworden’.

Toen het slachtoffer weigerde haar code te geven, braken volgens het Openbaar Ministerie (OM) voor haar bijna drie ‘ellendige’ uren aan.

Daarbij werd het slachtoffer niet alleen van haar vrijheid beroofd, maar ook ernstig toegetakeld. Niet alleen door Gabrielle en Jasmine, maar in de ogen van het OM ook door Dominique van L.

Haar afgeknipt
De 25-jarige verbleef tijdelijk bij Gabrielle en was met haar meegekomen naar de woning. Daar zou Van L. een fles hebben kapotgeslagen op het hoofd van het gegijzelde slachtoffer, haar hebben geschopt en geslagen, een stuk haar hebben afgeknipt en een brandende sigaret op haar voet hebben uitgedrukt.

Onzin, zei haar advocate woensdag in de rechtbank, waar Van L. liefst vijf jaar na het voorval alsnog moest verschijnen voor haar mogelijke rol.

Jasmine en Gabrielle kregen in september 2017 al 88 dagen voorwaardelijke celstraf én 180 uur werkstraf opgelegd.

”We kunnen ons voorstel­len dat de daders boos waren op hun vriendin, maar haar op deze manier ter verantwoor­ding roepen, is echt heel ellendig”
– OvJ

Lees ook  Dat wil je zien: Ria heeft haar complete inboedel bij de Action gekocht!

Zelf was Van L. er niet bij, omdat ze inmiddels een nieuw leven als schoonheidsspecialiste heeft opgebouwd in Ecuador.

Het land waar haar familie vandaan komt en waar ze na haar opleiding in Antwerpen via New York belandde.

,,Ze ging mee naar de woning van Jasmine, waar het gesprek helemaal uit de hand liep’’, aldus de advocate.

,,Ze heeft zich niet met de ruzie bemoeid, want ze had er immers ook niets mee te maken. Ze is daarna door de anderen zwartgemaakt, want het was makkelijk om haar de schuld te geven.’’

‘Echt heel ellendig’
Waar de raadsvrouw vroeg om vrijspraak, omdat volgens haar duidelijk is dat Van L. niks had gedaan, eiste het OM alsnog 177 dagen voorwaardelijke celstraf tegen de 25-jarige.

Omdat Van L. in Ecuador woont én het al zo lang geleden is, vond de aanklager een werkstraf voor haar niet meer logisch.

,,Een heel nare zaak’’, lichtte de officier haar strafeis toe. ,,Enerzijds kunnen we ons voorstellen dat de daders boos waren op hun vriendin en dat ze haar ter verantwoording riepen, maar op deze manier is echt heel ellendig. Het moet voor haar echt akelig zijn geweest.’’

De rechtbank doet 30 maart uitspraak.

Jongen speelt minutenlang met zijn geslachtsdeel in Starbucks

Brandweerman Jean-François (49) omgekomen in brand in Sheraton-hotel in Brussel