in

Vrouw snijdt baby uit buik van vriendin uit jaloezie: hartje van kind klopte nog even..

BOWIE COUNTY (TX) – Een Amerikaanse vrouw is na een drie weken durend proces schuldig bevonden aan moord nadat ze een zwangere vrouw om het leven had gebracht en haar ongeboren kind uit haar buik gesneden had. Ze riskeert de doodstraf.

De feiten speelden zich in oktober 2020 af. Taylor Rene Parker (29) uit Bowie County, in de Amerikaanse staat Texas, was bang haar vriend te verliezen en was hem en ook andere mensen daarom al maandenlang aan het wijsmaken dat ze zwanger was. Op het proces, de voorbije drie weken, werd duidelijk hoeveel moeite zij deed om de schijn op te houden dat ze in verwachting was. Parker en haar partner hielden zelfs een gender reveal party om op feestelijke wijze het geslacht van het ongeboren kind te onthullen.

Lees ook
Drama rond Brits meer nog groter: ook vierde jongetje (6) dat door ijs zakte overleden

Op 9 oktober 2020 zei Parker dat ze naar het ziekenhuis in Idabel, Oklahoma, ging om zich te registreren om daar te kunnen bevallen. Diezelfde ochtend kwam bij de politie in New Boston, Texas, een noodoproep binnen. Een vrouw meldde dat ze haar dochter, 34 weken zwanger, dood aangetroffen had. Haar buik was opengesneden en de ongeboren baby zat daar niet meer in.

Ontvoering
Tijdens een verkeerscontrole troffen agenten diezelfde ochtend Parker in haar auto aan met een pasgeboren baby op haar schoot. Het leek alsof ze net bevallen was, zo staat te lezen in de verslagen van de politie, omdat de navelstreng van het kind verbonden leek te zijn met de vrouw. Pas in het ziekenhuis werd duidelijk dat Parker niet bevallen was van het kind. Ze bekende daar dat ze een fysieke ruzie had gekregen met het slachtoffer, een vriendin van haar, en de ongeboren baby uit haar lichaam had gehaald. Uit onderzoek bleek dat het hartje van het kind nog even is blijven kloppen, maar de baby overleefde de tragedie uiteindelijk niet.

Lees ook
Turkse Mesut laat hand van onder puin overleden dochter (15) niet los

Na een drie weken durende zaak, waarop meer dan zestig getuigen aan het woord kwamen en heel wat gruwelijk beeldmateriaal te zien was, werd Parker na amper een uur beraad schuldig bevonden aan moord. Op 12 oktober zal zij haar straf te horen krijgen. Volgens de openbaar aanklager zijn maar twee straffen mogelijk: een levenslange gevangenisstraf of de doodstraf.

Vrouw (19) opzettelijk op het spoor geduwd bij station in Bergen op Zoom: Jij moet dood!

Marco Borsato met spoed naar het ziekenhuis gebracht: ‘Dit is er gebeurd’