in ,

Vrouw laat pasgeboren baby verdrinken in toilet

Een 24-jarige vrouw uit het Belgische Deurne is veroordeeld tot zes maanden cel voor de dood van haar pasgeboren baby.

De Marokkaanse beviel op het toilet en was naar eigen zeggen in shock. Toen zij het kindje uit de toiletpot tilde, was het overleden.

Pas twee dagen later ontdekte de familie bij toeval het drama. De vrouw had haar dode zoontje in een doek en een plastic zak verpakt en in een kast gelegd.

Haar broer, die op zoek was naar werkmateriaal, vond de zak met het lijkje. Hij stopte het in een rugzak en bracht het samen met zijn zus en zijn vader naar het politiebureau in Deurne.

Lees ook  Ferry de Film: Eerste trailer verschenen; Dit weten we over de releasedatum!

Volgens de lijkschouwer leefde het kindje na zijn geboorte. Alles wees op een verdrinkingsdood.

Onverwacht zwanger
In het gezin was niemand op de hoogte van de zwangerschap. De vrouw raadpleegde pas enkele dagen voor de bevalling voor het eerst een gynaecoloog. Toen besefte ze pas dat ze zwanger was. Ze vertelde het thuis aan niemand.

De psychiater oordeelde dat ze dat deed ‘uit angst voor de schande die haar zwangerschap zou veroorzaken’.

,,Binnen de Marokkaanse gemeenschap is het niet toegelaten om ongewenst zwanger te worden van een man met wie je geen relatie hebt”, aldus de arts.

De twintiger verklaarde aan de politie dat zij slechts twee keer naar bed was geweest met de vader van het kind. Ze wilde niet met hem trouwen.

Lees ook  Wat nou rollator? Nelly is 92 en springt uit een vliegtuig

Ze had aan de gynaecoloog wel verteld dat ze de baby wilde afstaan voor adoptie. Ze had volgens de rechtbank dan ook alles moeten doen om hulp te bieden aan haar zoontje, zodat hij gered kon worden.

Afwezig
Bij het proces kwam de verdachte niet opdagen. Ze zou volgens het strafdossier in therapie zijn, maar de rechter kon door haar afwezigheid niet beoordelen hoe het nu met haar gaat.

Bij de strafbepaling werd rekening gehouden met haar achtergrond, jeugdige leeftijd, persoonlijkheid en blanco strafblad. De rechter veroordeelde haar tot zes maanden celstraf en een geldboete van 600 euro.

Dochter Hulk Hogan uit de kleren

Thaise miljonair biedt €275.000 aan man die dochter wil trouwen