in ,

Vrouw heeft mascara al 25 jaar niet meer verwijderd en arts doet angstaanjagende ontdekking

Een 50-jarige Australische vrouw ging naar de dokter nadat ze voelde dat “er nog iets in haar ogen zat”.

Toen deed haar arts een angstaanjagende ontdekking: onder haar oogleden zaten 25 jaar oude resten mascara.

We willen gevoelige lezers waarschuwen voor de onderstaande foto’s. Deze werden in de medische studie achteraf gepubliceerd.

Iedereen die regelmatig mascara gebruikt, heeft het wel eens eerder gedaan: niet schoonmaken voordat je naar bed gaat. Meestal is dit iets onschuldigs, en kan het de volgende ochtend worden gedaan.

Maar deze vrouw kan getuigen dat het in extreme gevallen soms uiterst onaangename gevolgen kan hebben.

Lees ook  Julia Mekkes (ex Dave Roelvink) laat zeker niets aan je verbeelding over

Theresa Lynch, 50, zocht medische hulp in Australië nadat ze constant een onaangenaam gevoel in haar ogen voelde, bericht BuzzFeed.

Toen een dokter het oog het onderzocht, werd de reden ontdekt. Er zat iets in haar ogen, geen stofdeeltje of een wimper, maar resten mascara.

De vrouw gaf toe dat ze haar make-up zelden schoonmaakte. Na 25 jaar had dit zichtbare resten in haar bovenste ooglid achtergelaten en begon het te irriteren.

Om de resten te verwijderen, moest Theresa een 90 minuten lange operatie onderdaan. Nu wil ze anderen waarschuwen om niet dezelfde fouten te maken en moedigt ze mensen aan om alle make-up ‘s avonds er goed af te wassen.

Lees ook  Voedselagentschap: “Eet voorlopig geen eitjes van Kinder Surprise”

“Ik had de slechte gewoonte gecreëerd om veel make-up te dragen en het nooit te verwijderen. Ik had het nooit zover mogen laten komen,” legde ze uit aan de Daily Mail.

Haar dokter, Dana Ronei, legde aan BuzzFeed uit dat dit geval zeer zeldzaam is. Maar voorkomen is beter dan genezen. Daarom is het altijd het beste om je mascara voor het slapengaan goed te verwijderen.

Te lief: eenzaam oud vrouwtje is dolgelukkig met een knuffel

Zien: Temptation-Rosanna deelt dubbelpikante foto van zichzelf