in

Vrouw doodt en vilt huskypup, denkt dat het een wolf is

MONTANA – Een vrouw uit de Amerikaanse staat Montana heeft de woede van heel wat mensen op haar hals gehaald door het plaatsen van foto’s van een Siberische huskypup die ze had gedood en gevild. De vrouw was in de veronderstelling dat het dier een wolf was. De slachtpartij vond in september plaats, maar de vrouw is nu officieel aangeklaagd voor dierenmishandeling.

De 36-jarige Amber Barnes is aangeklaagd voor dierenmishandeling nadat ze een huskypup had doodgeschoten en gevild. Op Facebook plaatste Barnes vervolgens een bericht waarin ze opschepte dat ze een wolf had geschoten. „Vanmorgen ging ik alleen op jacht”, schrijft ze. „Ik was op zoek naar een zwarte beer, maar ik kreeg de kans om een wolvenpup te schieten. Het was een geweldig gevoel om mijn man te sms’en en te zeggen dat ik net een wolvenpup te grazen had genomen.”

Lees ook
Lammetje doodgeschoten in de wei: ’Wie doet zoiets?’

Een onderzoek naar de foto’s – waarop Barnes lacht en een geweer vasthoudt terwijl ze poseert met het dode dier – heeft ertoe geleid dat Barnes is aangeklaagd voor dierenmishandeling. Ook tegen de politie zou Barnes hebben verklaard dat ze dacht dat het om een wolvenjong ging. Ze pleit onschuldig.

Lees ook
Extreem zware sneeuwval op komst: ‘Dit mogen we verwachten’

Reacties
De politie meldt dat de jonge husky deel uitmaakte van een groep van 18 honden en puppy’s die was gedumpt in het natuurgebied waar de vrouw ging jagen. De honden leefden al enkele maanden in het gebied.

Op social media zijn de mensen woest op de actie van Barnes. „Amber Barnes is de belichaming van het kwaad”, schrijft iemand. „Dat deze vrouw opschept over het vangen, doden en villen van een hond is afschuwelijk.” Een ander schrijft: „Wat een monster.”

Hond Ruby na acht dagen teruggevonden in het water: ‘Laat me wakker worden uit deze nachtmerrie’

‘Waarom feliciteert niemand me? Helaas werd mijn dochter’s komst niet gevierd…’