in

Koppige verwarde vrouw 60 in auto op spoor aangereden door trein

Het enige wat ze moest doen was de auto in de eerste versnelling zetten en vijf meter vooruit rijden. Maar de 60-jarige bestuurster verstijfde en een naderende trein botste tegen haar auto. De vrouw kwam er relatief goed vanaf, maar hoe kon dit gebeuren?

Het ongeluk vond donderdagmiddag plaats bij de spoorwegovergang in Schoonbeek. Omdat er daar momenteel onderhoudswerkzaamheden plaatsvinden, was de overgang geblokkeerd met plastic hindernissen.

Toch wist een 60-jarige vrouw voorbij de eerste barrières te komen. Ze had echter geen rekening gehouden met de obstakels aan de andere kant van de overgang, waardoor ze plotseling vast kwam te zitten op de rails.

Lees ook
Man uit Eindhoven veroordeeld voor diefstal babylijk uit graf

Een van de arbeiders zag het gebeuren en trok zijn telefoon om het te filmen. Op de opnames is te zien hoe de man eerst kwaad wordt op de bestuurster. “Vind je dat normaal?”, vraagt hij.

Vrouw (60) blijft met auto op het spoor staan, wordt vol geraakt door trein

“Mevrouw, wat u heeft gedaan, is 500 euro boete! U gaat de rekening krijgen, dat beloof ik u.” Op de achtergrond hoor je ondertussen de bel: er komt een trein aan.

Hulp
De arbeider verschuift uiteindelijk zijn aandacht naar het helpen van de vrouw. Hij verplaatst het plastic obstakel zodat de weg vrij is om verder te rijden.

Maar de auto beweegt niet. “Allez, kom toch door”, spoort de arbeider haar al roepend aan. Maar, ondanks dat ze genoeg tijd heeft, slaagt de vrouw er niet in om haar auto in beweging te krijgen. De trein raakt met volle snelheid het achterste gedeelte van haar voertuig, dat enkele keren om zijn as draait en tot stilstand komt in het gras naast de weg.

Lees ook
Chocolade proever gezocht! 50.000 euro per jaar vergoeding!

De arbeider, die nog steeds aan het filmen is, loopt naar de auto toe. De vrouw is gewond, maar wel bij bewustzijn. “Ik zei nog: rij door!”, roept de man nog eens. Het antwoord van de vrouw is veelbetekenend: “Dat ging niet.”

Bevriezen
De video die inmiddels op sociale media is verschenen, roept veel reacties op. Mensen vragen zich af waarom de vrouw niet gewoon doorreed, of, als dat niet lukte, uitstapte en wegliep.

Chantal Janzen staat al een maand droog

Man verklaart bij politie waarom hij vliegtuigdeur opende: Scheet stonk enorm