in

Vrienden Mark (38) en Jelle (26) overleven ongeval niet nadat ze met Porsche in water terechtkomen: “Ze hadden een hart van goud”

In het Belgische Roosdaal, aan de grens met Liedekerke en Okegem, is maandagochtend een Porsche Cayenne met twee inzittenden in de Dender gereden. Mark (38) en Jelle (26) overleden in het ziekenhuis aan hun verwondingen. “De twee waren al jaren boezemvrienden en bijna onafscheidelijk”, klinkt het in hun omgeving.

Omstreeks 7.45 uur zagen getuigen een wagen van de weg afwijken aan een rotonde. Het voertuig – met Mark (38) als passagier en Jelle (26) als bestuurder – kwam vanuit Pamel gereden toen het mis ging. De wagen ging rechtdoor over de rotonde en dook vervolgens enkele meters naar beneden naast de brug. Het voertuig ging daarna door de reling het water in. Nog voor de inzittenden hun voertuig konden verlaten, werd de wagen opgeslorpt door het water.

Duikers van verschillende brandweerposten uit de regio kwamen meteen ter plaatse en konden de slachtoffers uit het voertuig bevrijden, waarna twee MUG-teams hen probeerden te reanimeren. Na de reanimatie werden beide slachtoffers in zeer kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Daar stierf Mark even later aan zijn verwondingen, en ook Jelle overleed kort na de middag.

Lees ook  7-jarig meisje verdronken door eigen moeder

“Al jaren boezemvrienden”
“Jelle en Mark waren al jaren boezemvrienden en trokken regelmatig met hen op”, zegt Kevin Nuyts, een vriend van het duo. “Ze gingen regelmatig naar The Dollar in Ninove of naar discotheek Zuco in Roosdaal. De twee waren bijna onafscheidelijk”, klinkt het. “Ik heb Jelle vorige week nog gezien in het centrum van Ninove tijdens het uitgaansleven. Daar kwam ik hen samen ook regelmatig tegen. Ze waren bijzonder vriendelijk en hadden een hart van goud. Het waren twee toppers, meer kan ik er niet over zeggen.”

Lees ook  Jongeman (23) sterft na autopech en aanrijding op E40 in Aalter

Kevin zelf is zwaar aangeslagen door het ongeval, net als vele andere vrienden en kennissen van het duo, dat goed gekend was in Ninove en omstreken. “Het gebeurde vlak bij waar ik woon, ik ben er echt nog niet goed van. Zowel Mark als Jelle waren vriendelijk en behulpzaam. Het is bijzonder jammer dat ze op deze manier om het leven zijn gekomen”, klinkt het.

Onderzoek
Waar de boezemvrienden vandaan kwamen vlak voor het ongeval is op dit moment nog niet duidelijk. Bij het ongeval waren geen andere voertuigen betrokken. Het parket van Halle-Vilvoorde is een onderzoek gestart naar de omstandigheden. Overdreven snelheid wordt alvast niet uitgesloten.

Vorige week reed ook al een wagen in de Leie in Gent. Daarbij kwamen de vier inzittenden om het leven.

Nóg besmettelijkere coronavariant rukt op: in Engeland snel, in Nederland is RIVM nog niet ongerust

‘Duitse coronapatiënt overleden aan boord van vliegtuig’