in

Vriend vindt lichaam vermiste wandelaar negen maanden na verdwijning terug

De vriend van een Britse vrouw die vorig jaar november spoorloos verdween tijdens een wandeling in de Pyreneeën, heeft het lichaam van zijn vriendin gevonden. Hij heeft maanden naar haar gezocht en trof afgelopen maandag het stoffelijk overschot en haar bezittingen aan.

Het laatste teken van leven van de Britse Esther Dingley (37) was een selfie naar haar vriend Daniel Colegate (38). Ze was op dat moment bezig met een solotrektocht door de Franse Pyreneeën. Toen ze een paar dagen later op het afgesproken tijdstip niets van zich liet weten, sloeg haar vriend alarm. Door zowel de Franse als de Spaanse politie werden grote zoekacties georganiseerd, maar zonder resultaat.

Lees ook  ’Nederlandse toeriste (19) verkracht op Kreta, vier Duitsers opgepakt’

Schedelfragment
Vorige maand stuitte een loper op een schedelfragment. Uit dna-onderzoek bleek dat het stukje schedel afkomstig was van Esther. Maandag vond Daniel de stoffelijke resten van zijn overleden vriendin nabij de plek waar het stukje eerder werd gevonden. Dat schrijft het AD.

De Franse openbare aanklager die het onderzoek leidt, zegt dat de politie er ’sterk van overtuigd’ is dat haar dood het gevolg is van een ongeval. Gevraagd wordt het volledige onderzoek af te wachten.

Lees ook  Drie ongevaccineerde familieleden sterven binnen week aan Covid-19: “Ze dachten veilig te zijn in afgelegen Frans dorpje”

Koppel doodt driejarig dochtertje omdat ze hen stoort tijdens seks

Nederlands meisje werd in de steek gelaten door ouders omdat ze albinisme heeft – nu is ze een fotomodel