in ,

Voor sommigen moeilijk te begrijpen, maar het verliezen van een huisdier is enorm pijnlijk en moet worden gerespecteerd

Misschien heb je het zelf wel eens ervaren: Mensen met huisdieren worden soms verkeerd begrepen door door degenen die ze nooit hebben gehad.

Huisdieren worden vaak als onderdeel van een gezin behandeld. We zorgen voor hen alsof ze mensen zijn en uiteindelijk rouwen ze wanneer het dier overlijdt.

Voor anderen kan het vreemd lijken doordat zij nooit de sterke band tussen mens en dier hebben gekend.

Het zijn onze trouwe viervoeters die jou als eerst begroeten wanneer je binnenkomen en vice versa. Zij zijn de eerste troost wanneer je verdrietig bent.

We zien hen dan ook als een volwaardig lid van de familie en ervaren dezelfde emoties die wij bij mensen voelen.

Een verlies meemaken is altijd pijnlijk en moeilijk, ook wanneer het om een huisdier gaat. Het is fijn wanneer je in een periode van rouw steun kan vinden bij mensen die begrijpen wat je doormaakt.

Lees ook  Henry reed op hol geslagen auto klem: 'Bestuurster was buiten westen'

Probeer de band tussen met de mens en zijn huisdier te begrijpen en bedenk dat deze relatie voor sommigen zeer sterk en complex is.

Hierdoor kan het lastig zijn om de band uit te leggen. Tijd is het enige remedie ten opzichte van de dood.

Het is altijd beter om het zeggen van onaangename dingen te vermijden, vooral als je je niet in bepaalde situaties kunt inleven. Weten hoe te luisteren naar iemand die verdrietig is, kan hem op dit moeilijke moment helpen.

Degenen die een sterke band met een huisdier hebben, Voelt het verliezen van een huisdier als het verliezen van een geliefde. Hierdoor zal het tijd nodig hebben om weer te herstellen.

Lees ook  Baby met enorme haardos geboren

In deze periode is het belangrijk om de dagelijkse dingen te blijven doen en weer opzoek te gaan naar die geest van vreugde die je voelde, samen met je partner of vrienden door foto’s te verzamelen of door er over te praten.

 

Het blijft altijd lastig om iemand te steunen die lijdt wanneer diegene iemand heeft verloren die dicht bij hem staat, maar het kan net zo moeilijk zijn wanneer het om een huisdier gaat.

Het lijkt misschien raar, maar het is wel noodzakelijk om met dezelfde zorg te bieden die in andere omstandigheden worden gebruikt.

Voor mensen die nooit samen met een huisdier hebben geleefd, is het moeilijk om een band tussen mens en dier te begrijpen. Alleen als je zelf een huisdier hebt, kun je pas volledig begrijpen….

Een zus die graag op de ”praatstoel” zit houdt de depressie weg…aldus de wetenschap

Naaktse fietser maakt straten onveilig – Dit keer in Alkmaar – FOTO!