in

Volgens psychologen zouden moeders af en toe alleen op vakantie moeten gaan…

Het moederschap is een fulltime baan. Je moet schoonmaken, wassen, boodschappen doen, activiteiten met de kids en zo kunnen we natuurlijk nog wel even doorgaan.

Wanneer beide ouders ook nog eens werken, belanden deze taken over het algemeen meestal op de schouders van de moeder.

Of het nou gaat om werkende moeders of huisvrouwen, psychologen zijn het erover eens dat moeders eens in de zoveel tijd er tussenuit moeten voor een vakantie.

Het klinkt misschien niet makkelijk ”even pauze nemen van de moeilijkste baan ter wereld”. Er even tussenuit is niet alleen goed voor moeders, maar ook voor het hele gezin.

Neem eens een kleine pauze van de dagelijkse routine en verplichtingen zodat je bij terugkomst de spreekwoordelijk batterij weer vol is geladen en jij een beter moeder en vrouw bent, uitgerust, geduldiger en dankbaarder voor wat je hebt.

Lees ook  Last van een dubbele kin? Met deze oefeningen ben je er zo vanaf en je kunt ze overal doen!

Misschien heeft niet iedereen de tijd, de mogelijkheid of de middelen om zich een echte vakantie te veroorloven, dus hier zijn enkele suggesties om de stress te verlichten:

– Probeer wanneer je op vakantie gaat alles zorgvuldig te plannen. Is het nodig om uit de dagelijkse sleur te komen?

het geheim is om alles van te voren te plannen. Organiseer je agenda met die van je partner en begin alvast met wat geld opzij te leggen.

– De wereld vergaat niet wanneer de structuur er thuis even uit is. Zo’n groot probleem is het niet wanneer de wasautomaat niet alle dagen draait of de huishoudelijke verplichtingen wat worden opgeschort.

– Plan een vrije ochtend voor jezelf per week. Als jij je niet meer kan herinneren wanneer je eens een vrij weekend had, plan dan eens een ochtend in helemaal voor jezelf.

Lees ook  Anna Nooshin heeft ze er weer behoorlijk losjes bijhangen

Ga lekker winkelen, een boek lezen, naar de schoonheidsspecialist of doe gewoon even waar je zelf zin in hebt.

Neem minimaal 1 hele dag vrij. Wat betreft het ouderschap en daaromheen vallende taken ben je eigenlijk nooit echt helemaal vrij.

Daarom is het essentieel om even te stoppen met de dagelijkse sleur en je batterij even op te laden door heerlijk tot rust te komen.

Elke vader en moeder zouden hun persoonlijk welzijn nooit te lang moeten negeren. Je hoeft je helemaal niet te schamen wanneer je even wat ruimte voor jezelf nodig hebt.

Misschien kan je steun vragen door je grootouders, familieleden of vrienden in te schakelen. Want laten we eerlijk wezen: Alles was je doet doe je in het welzijn van je kinderen!

Zijn mannen met grote handen en voeten ook groot geschapen?

Iemands moeder heeft 4 zonen: Noord, West en Oost. Wat is de naam van de vierde zoon.