in

Vluchteling valt meisjes op naar school aan: Meisje (14) dood meisje (13) zwaargewond

Twee meisjes van 13 en 14 jaar zijn vanmorgen in de buurt van de Duitse stad Ulm aangevallen toen ze op weg waren naar school. De dader vluchtte weg in een woning, waar volgens berichten van Duitse media vluchtelingen worden ondergebracht. Die werd door de politie omsingeld en de dader kon opgepakt worden. Volgens de lokale krant ‘Schwäbische’ is het 14-jarig meisje vanmiddag overleden.

Lees ook
Graf van kindje (1) vernield in Almelo: Familie wil weten wie dit gedaan heeft

De aanval vond omstreeks 7.30 uur plaats in Illerkirchberg, ten zuiden van Ulm. Ooggetuigen belden volgens ‘Bild’ meteen de politie en een ziekenwagen. Twee meisjes, 13 en 14 jaar oud, werden zwaargewond naar een ziekenhuis gebracht. Een van hen overleed vanmiddag aan haar verwondingen.

De dader vluchtte na de feiten weg in een woning waar volgens Duitse media vluchtelingen werden opgevangen. Het is niet duidelijk of de dader aanwezigen in de woning kende of toevallig daar naar binnen vluchtte. De politie omsingelde het gebouw. Volgens ‘SWR’ werden er drie mensen opgepakt, waaronder de dader. Het is niet bekendgemaakt waarom er naast de verdachte nog twee mensen in de woning zijn aangehouden.

Lees ook
Drie jongens (8, 10 en 11 jaar) zakken door het ijs en sterven

Het is voorlopig ook niet duidelijk wat het motief van de dader was en of hij de meisjes kende.

Extreme diepvrieskou op komst: ‘Het wordt -16 graden’

Chauffeur trapt midden in de nacht op de rem – verstijft als hij ziet wat er uit de vrachtwagen wordt gegooid