in

Vlaamse cafébaas (63) die vriendin doodstak in Spanje krijgt tien jaar cel

De Belg Danny Lauwers is door een rechtbank in het Spaanse Alicante veroordeeld tot tien jaar cel voor de moord op zijn partner Riet Suy (57) in Calpe, in de regio Valencia, in 2019.

Dat blijkt uit het vonnis van de Audiencia Provincial van Alicante, de hoogste rechtbank van de provincie, dat het Spaanse nieuwsagentschap Efe kon inkijken.

Een volksjury bevond de man eerder al schuldig aan het vermoorden van zijn partner, die hij in haar hart stak. De zestiger moet ook een schadevergoeding van 75.000 euro aan de dochter van het slachtoffer, als burgerlijke partij.

Lees ook  25-jarige vrouw in Italië overleden: ‘Niemand bij de hulplijn sprak Engels’

Het proces tegen de Belg ging eind september van start. De feiten dateren van 22 juli 2019. De vrouw werd toen in de vroege ochtend gedood met een mes in het huis van het stel in Calpe. De man werd gewond aangetroffen in de woning.

Al snel verdacht het Spaanse parket de man van de misdaad. Het parket eiste uiteindelijk een gevangenisstraf van 24 jaar en 80.000 euro schadevergoeding voor de dochter van het slachtoffer, die ten tijde van de feiten niet bij hen woonde.

Lees ook  Twee doden na instorten balkon nieuw hotel in Luik

HORRORCRASH: Dronken vrouw neemt ‘ga rechtdoor over de rotonde’ té letterlijk

Nederlandse hond met epilepsie blijkt genie: ‘Ze kan 140 speeltjes bij naam herkennen’