in

Vijf doden gevonden na instorten steiger en school Antwerpen

De lichamen van de laatste slachtoffers van de instorting in Antwerpen zijn onder het puin vandaan gehaald. De slachtoffers kwamen om toen een steiger en een school in aanbouw gisteren instortten.

Rond 4.00 uur vannacht werd het eerste omgekomen slachtoffer onder het puin vandaan gehaald.

Het bergen van de lichamen duurde zo lang, omdat het deel van het gebouw dat nog overeind staat, elk moment kan instorten. Reddingswerkers moesten daarom heel voorzichtig te werk gaan.

Acht zwaargewonden
Toen het gebouw gisteravond instortte, was een aantal bouwvakkers op de steiger aan het werk. Tien mensen werden al uit het puin bevrijd, negen van hen werden naar het ziekenhuis gebracht, onder wie acht zwaargewonden en een lichtgewonde.

Lees ook  Vermist joggend meisje (17) duikt bebloed op in Frans restaurant: “Er waren meerdere ontvoerders”

Drie van hen liggen op de intensive care. Het gaat om vier Roemenen, twee Oekraïners, een Portugees en twee mannen van wie de nationaliteit niet bekend is bij de reddingswerkers.

De eerste doden die onder het puin vandaan werden gehaald, komen uit Polen en Roemenië. Waar de andere drie vandaan komen, is nog niet bekend.


Gisteravond bracht de Belgische minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden een bezoek aan de rampplek.

Lees ook  Jongen met megabiceps kan billen niet meer vegen - Help mij!

Ze sprak over een vreselijk drama en betuigde medeleven aan slachtoffers en hun naasten. “Ik ben hier ook om de hulpdiensten een hart onder de riem te steken tijdens de moeilijke zoektocht die nog uren zal duren.”

Koning Filip
Vandaag bezocht ook koning Filip de plek. “Moed en sterkte aan de families en naasten van de slachtoffers, veel beterschap aan alle gewonden”, schreef het Belgische koningshuis op Twitter.

Bewust achter bezette dames aan: “Het is voor mij de ultieme uitdaging”

19-jarige verdronken in stadsgracht Leeuwarden