in

Vier leerlingen komen onder schoolpoort terecht in Harelbeke: jongen (7) zwaargewond afgevoerd naar ziekenhuis

In basisschool De Wingerd in de Bruyelstraat in Harelbeke zijn vier jonge kinderen gewond geraakt toen de schoolpoort het begaf en op de leerlingen viel.

Eén jongen van 7 liep een hoofdwonde en een dijbeenbreuk op maar zal normaal volledig herstellen.

Ook twee juffen werden afgevoerd omdat ze enorm onder de indruk waren. “Het kon veel erger afgelopen zijn”, beseft ook vervangend directeur Brecht Bossuyt.

Eén 7-jarige jongen raakte zwaargewond. Hij werd afgevoerd naar het ziekenhuis. De drie andere kinderen kwamen er met lichte verwondingen vanaf.

Lees ook  Vrouw op het strand valt door helikopter en moet naar het ziekenhuis

Ook twee juffen werden met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Zij zagen het ongeval gebeuren en waren in shock.

“Het ging om een zware schuifpoort die plots naar beneden viel”, klinkt het bij de brandweer van zone Fluvia. “Vier jonge kinderen kwamen vast te zitten onder het gevaarte.

Er kwamen een ploeg van de brandweer, verschillende ambulances en twee mugwagens ter plaatse en de kinderen konden snel worden bevrijd.

Een slachtoffertje was ernstig gewond, hij liep een hoofdwonde en een dijbeenbreuk op. Er was veel bloed mee gemoeid en het zag er op het eerste zich zeer ernstig uit.

Lees ook  Nederlandse vliegmaatschappijen gaan mondkapjesplicht niet meer handhaven

Ondertussen is gebleken dat de jongen volledig zal herstellen, hij bleef ook de hele tijd bij bewustzijn.

Mogelijk kan de jongen zelfs vanavond al naar huis. De andere kinderen, twee jongens en een meisje uit het zesde leerjaar raakten lichtgewond.

Het is onduidelijk hoe het komt dat de poort het begaf. Er komt een expert ter plaatse die de omstandigheden van het ongeval verder moet onderzoeken.

André Hazes schuift aan bij familie Sarah van Soelen

Vrouw (26) overleden na ontploffing houtkachel