in

Video van (eerdere) arrestatie van Donny M. gaat rond op social media

Het gesprek van de dag is de vermissingszaak van de 9-jarige Gino van der Straeten. De 22-jarige Donny M. uit Geleen is aangehouden in deze zaak en over deze verdachte komt steeds meer informatie naar buiten.

Bekenden van de man hebben aan Bovennieuws bevestigd dat hij inderdaad de aangehouden verdachte is. Het lichaam van Gino werd gevonden bij de tuin van een afgebrande woning aan de Opbraakstraat. Het huis was al enkele weken onbewoonbaar door een woningbrand. Deze brand zou zijn ontstaan door een wietplantage. Ook zou Donny al eens eerder verdachte zijn geweest voor een zedendelict. Dit zou hij zelf hebben verteld tegen een vriend. Details van deze verdenkingen vertelde hij niet. Daarnaast zou Donny ook nog veroordeeld zijn geweest voor meerdere kleine vergrijpen. In zijn omgeving stond de 22-jarige man ook niet heel goed bekend.

Lees ook  Vrouw (25) aangehouden na dodelijke steekpartij Leidschendam

Donny M. zou vroeger naar een ZMOK school zijn gegaan, voor zeer moeilijk opvoedbare kinderen. Daar zou hij al vaak problemen hebben gezorgd. Hij werd dan met een busje naar school gebracht en treiterde een van de meisjes die ook in de schoolbus zat zo erg dat ze uiteindelijk niet meer met de bus naar school durfde. Ook andere bekenden van Donny M. omschrijven hem als een zeer vervelend persoon.

Lees ook  2-jarige jongen mishandeld en om het leven gebracht door stiefvader terwijl moeder toekijkt

Op dit moment zit de verdachte in alle beperking en zal hij volgende week worden voorgeleid aan de rechter-commissaris. De politie doet ondertussen verder onderzoek naar wat er zich de afgelopen dagen exact heeft afgespeeld.

Ondertussen gaan er ook beelden rond op social media van een arrestatie van Donny M. Het is onduidelijk of het gaat om de arrestatie inzake de vermissingszaak van Gino of een andere keer dat Donny werd opgehaald door de politie. In de video, gefilmd door een kijkgat in een deur, is te horen dat de hulpofficier van justitie zegt dat hij is aangehouden voor onttrekking uit de ouderlijke macht. Via Boevennieuws.

Ondertussen in Rotterdam: Brug gaat open terwijl er nog auto’s op staan

Buurtbewoner plots hoorde ik een paar harde knallen.” ‘Gino werd omgebracht door een vuurwapen’