in

VIDEO: Nederlandse pedojager lokt Belgische vijftiger in val in bos

Een man van middelbare leeftijd uit het Belgische Langemark-Poelkapelle is door een Nederlandse pedojager in de val gelokt in een bos in Nederland. De man had na een rit van 3 uur vanuit de Westhoek verwacht een 13-jarig meisje te ontmoeten, maar ziet zichzelf nu publiekelijk aan de schandpaal genageld. De Nederlander filmde (Video onder aan de pagina) immers hun ontmoeting en gooide die video op sociale media. Er is te zien hoe de West-Vlaming na een fysieke straf van tien keer opdrukken zegt: “Ik heb mijn lesje geleerd. Ik ga van Facebook af.” De politie van de zone Arro Ieper en het parket zijn op de hoogte en openden een onderzoek, schrijft HLN.

Aan de ontmoeting in het bos in Nederland gingen blijkbaar chatgesprekken via Facebook vooraf. Maar in tegenstelling tot wat de man uit Langemark-Poelkapelle dacht, had hij niet gechat met een 13-jarig meisje, maar wél met een pedojager. Die wachtte hem doodleuk op de plaats van afspraak in het bos in Nederland op en vroeg hem naar de ‘Slagroom Vaselinelaan’. Een verwijzing naar de afspraak die de man en ‘het meisje’ blijkbaar hadden gemaakt om vaseline en slagroom bij te hebben. “Neen, is me niet bekend hier”, lijkt de man uit de Westhoek zich aanvankelijk van geen kwaad bewust. “Wat doe je hier?”, vraagt de pedojager. “Wandelen”, luidt het antwoord.

Eenzaam
De man uit Langemark-Poelkapelle voelt toch nattigheid. “Het is een misverstand”, stamelt hij. “Wat is dat hier allemaal? Ja sorry, dit was niet de bedoeling.” “Wat is de bedoeling?”, gaat de pedojager verder. “Gewoon, puur vriendschappelijk…”, luidt de reactie. Op vraag van de pedojager diept hij bedremmeld de vaseline, de slagroom, een dekentje en doekjes uit een Lidl-tas op.

Lees ook
Vijf redenen waarom niet alle mannen het graag op z’n hondjes doen

“Is het je droom om een 13-jarige te ontmaagden?”, gaat de pedojager onverminderd door met zijn vragenvuur. “Misschien wel”, klinkt het aarzelend. “Ik ben eenzaam, heb niet veel vrienden. Ik vond het een leuk gesprek. Contact met vrouwen van mijn eigen leeftijd lukt niet meer dus zoek ik jongere meisjes op. Misschien had ik zo jong niet mogen gaan… Ik krijg anders van niemand aandacht. Op datingsites reageert niemand op mijn profiel. Maar zoiets heb ik nooit eerder gedaan. Ik heb geen kwade bedoelingen, ben geen viespeuk.” “Als het met wederzijdse toestemming is…”, probeert hij zijn daden nog wat goed te praten.

Slagroom
“Wat wou je met die slagroom gaan doen?”, zet de pedojager zijn spervuur voort. “Ik niets, maar ‘zij’ wou daar iets mee doen. Maar ja, blijkbaar is er geen ‘zij’ en ben ik in de val gelokt”, antwoordt de man uit Langemark-Poelkapelle weifelend.

De video van bijna 6 minuten eindigt met een fysieke straf: 10 keer opdrukken. “Ik heb mijn lesje geleerd en mijn straf nu wel gekregen. Echt sorry”, aldus de Belg die zelf zegt uit Ieper afkomstig te zijn. “Je gezicht zal overal in België te zien zijn”, waarschuwt de pedojager. “Je zal alles op Facebook verwijderen en ik wil je hier nooit meer zien.” ‘Weer een viespeuk minder, weer 1 slachtoffer minder’, geeft de pedojager nog als boodschap mee, zichtbaar tevreden. Het filmpje is ondertussen al honderden keren op sociale media, ook in België en regio Ieper, gedeeld. Ook de politie van de zone Arro Ieper en de burgemeester van Langemark-Poelkapelle worden getagd en gevraagd iets te ondernemen tegen de man. “Het parket is op de hoogte van het filmpje en onderzoekt de zaak verder”, aldus het parket van West-Vlaanderen. “In het belang van het onderzoek wordt hierover voorlopig niet verder gecommuniceerd.”

Lees ook
Dat je het even weet: We hebben in ons land meer en grotere spinnen dan ooit!

‘Je zie van Iper oa je’
Het filmpje is tot twee keer toe gedeeld op de Facebookgroep ‘Je zie van Iper oa je’ maar al even vaak weer verwijderd. “Op vraag van de politie en omdat onze Facebookgroep daarvoor niet dient”, aldus één van de beheerders Diederik Vandenbilcke. “De regels op het vlak van de privacy zijn ook niet gevolgd.”

De Nederlandse pedojager is al enkele jaren actief en doet zich voor als minderjarige om pedofielen in de val te lokken, te filmen en daarna via zijn sociale media te ‘exposen’, publiekelijk aan de digitale schandpaal te nagelen.

Online reactie
Zondagavond al, kort nadat de beelden online waren geplaatst, probeerde de man uit Langemark-Poelkapelle nog te verhinderen dat de beelden verder verspreid zouden worden. Hij reageerde toen op de eerste reacties die binnenliepen. “Ik moet jullie eigenlijk bedanken. Jullie hebben mijn ogen doen opengaan. Ik heb me laten meeslepen met een aanlokkelijke chat. Ik spreek dit zeker niet goed. Maar ik heb nog niet de liefde en genegenheid gekend in mijn leven. Met die chat voelde ik me belangrijk. Het was fout van mij om er op in te gaan. Ik heb een zeer moeilijke jeugd gehad, mocht nooit uitgaan, had daardoor geen vrienden en raakte beetje sociaal geïsoleerd. Maar dit zal nooit meer gebeuren. Ik voel mezelf erg vies nu maar ben geen slechte man. Ik doe geen vlieg kwaad. Hopelijk geloven jullie mij en laten jullie dit voorval voor wat het is.”

Verschrikkelijk! Frikandellentekort dreigt in Nederland!

Ernstig mishandeld door haar ouders als baby, overtreft driejarige alle verwachtingen van dokters