in

Verwaarloosde hond bevalt midden op terras in hartje Amsterdam

De dierenpolitie van Amsterdam ontving vrijdagavond een opmerkelijke melding: een hond die midden op het Rembrandtplein aan het bevallen was, recht op een terras. Bezorgd over de toestand van de hond, besloten de agenten ter plaatse een kijkje te nemen, zoals ze op hun Instagram-pagina vermeldden.

Lees ook
Nieuw botfragment van peuter Emile gevonden op plaats van eerder stoffelijke resten zijn ontdekt

De eigenaar van de hond, een dakloze man, bleek niet in staat te zijn om de juiste zorg te bieden en was niet adequaat voorbereid op de bevalling. De hond lag op vuile dekens, midden in de kou, op een verlaten terras.

De agenten plaatsten de vier pasgeboren pups in een warme transportmand en brachten de bevallende moederhond vervolgens in de politiewagen. Met zwaailichten en sirenes werden de moederhond en de pups naar een veilige locatie met een dierenarts gebracht, waar de bevalling werd voortgezet en de pups snel werden opgewarmd.

Lees ook
Katrien (36) ‘Mijn man Wim laten vermoorden was de enige oplossing’

Uiteindelijk beviel de moederhond van acht pups. Hoewel de pasgeborenen onderkoeld waren geraakt, gaat het nu goed met hen dankzij de juiste zorg.

De agenten hebben een proces-verbaal opgemaakt tegen de eigenaar en hebben zowel de moederhond als de pasgeboren pups in beslag genomen. De verdachte zal zich later moeten verantwoorden voor zijn daden.

‘Ze gaan weleens dood, mensen toch ook?’, beruchte hondenfokker Jan reageert op sluiting

Heb jij wel eens bleekvlekken op je ondergoed? Dan moet je dit zeker weten