in

Verstandelijk beperkte vrouw op straat gezet na s*ks met internetdate: ‘Hij zei: rot op uit mijn huis’

Hij had wel door dat de vrouw die hij via een datingsite had gevonden niet helemaal honderd was, maar de 36-jarige Arnhemmer wilde gewoon s*ks. ,,Ik vond het wel een lachwekkend figuur.”

De verdachte hoorde maandag een gevangenisstraf van anderhalf jaar tegen zich eisen, waarvan tien maanden voorwaardelijk, voor het hebben van s*ks met een vrouw die door een hersenbeschadiging functioneert op het niveau van een jong kind.

Hij kwam in contact met haar via datingsite Badoo. De vrouw verbleef in een instelling voor verstandelijk gehandicapten en wilde graag een vriend.

Hij wilde, zoals hij op de zitting zei, ‘gewoon een leuk meisje scoren’. Ze chatten wat, wisselden telefoonnummers uit en er werd een afspraak gemaakt.

”Toen het intiem werd, merkte ik dat het niet mijn ding was. Ik heb haar toen de deur uit gezet”
– Verdachte

Niet de meest pientere
Hij merkte wel wat aan haar, zei hij bij de rechtbank. ,,Maar ik ben zelf ook niet de meest pientere.” Hij vond wel dat hij kon daten met iemand in een instelling.

,,Ik heb ook vrienden die begeleid wonen.” Hij kon gewoon met haar praten, zei hij. Dan kon hij toch ook gewoon s*ks met haar hebben.

Hij haalde haar die avond van de 13de maart 2019 op bij de achteringang van de instelling. Zij stapte bij hem in en ze reden naar zijn woning.

Lees ook
Politie haalt levensgevaarlijke ‘rijdende vuilnisbak’ van de weg

Over wat daar gebeurde, lopen de verhalen uiteen. ,,Toen het intiem werd, merkte ik dat het niet mijn ding was. Ik heb haar toen de deur uit gezet”, aldus de verdachte.

Niet zo zeuren
Maar de vrouw vertelde bij de politie dat de Arnhemmer was begonnen haar te betasten en dat zij allerlei s*ksuele handelingen bij hem moest verrichten.

Ze had hem gezegd dat ze het niet fijn vond en niet wilde, maar hij had gereageerd dat ze niet zo moest zeuren. ,,Na de s*ks zei hij: rot op uit mijn huis.”

,,Absoluut niet waar”, zei de verdachte, die die avond een paar lijntjes cocaïne had gesnoven en alcohol had gedronken.

Hij had nog nooit iemand tot s*ks gedwongen, zei hij tegen de rechters. Zij wilde zelf s*ks, hij was degene geweest die uiteindelijk gestopt was.

Beetje bijgekomen?
De volgende dag vroeg hij in een WhatsAppbericht aan haar of ze een beetje was bijgekomen. Later veranderde hij van toon en schreef hij: ‘Je bent er eentje om mis bruik van te maken.’

De man erkende dat hij ‘smerige woorden’ had gebruikt, maar dat was alleen om van haar af te komen, zei hij. “Ik was er klaar mee.”

De vrouw heeft verder verteld dat hij onderweg in de auto had gezegd dat hij een keer de hand van een vriendin had gebroken, dat hij gevaarlijke vrienden had en hij had haar een pepperspray laten zien. De verdachte zei tegen de rechtbank dat ze het allemaal verkeerd had begrepen.

Lees ook
Valentina (3) die bijna 700 dagen in het ziekenhuis verbleef vanwege hartkwaal, is overleden

”Ze kon geen weerstand bieden. Ze heeft steeds gezegd dat ze niet wilde, maar liet het vervolgens gebeuren”
– Officier van justitie

IQ van 49
De vrouw heeft een IQ van 49, een hechtingsstoornis en kan moeilijk haar grenzen aangeven.

Emotioneel gezien functioneert ze op het niveau van een driejarige, sociaal op het niveau van een zevenjarig kind. Volgens haar begeleiders was ze in de dagen daarna heel angstig.

Ze was bang dat hij langs zou komen en dat ze weer mee moest. Ook zei ze dat de man haar klappen zou geven of zou schoppen als ze iets zou vertellen.

De man is zelf licht verstandelijk beperkt is en heeft persoonlijkheidsstoornissen. Deskundigen konden niet zeggen of dit hem verminderd toerekeningsvatbaar maakte.

Ze adviseerden wel een behandeling. ,,Ik accepteer wat me wordt opgelegd”, reageerde de verdachte.

Geen weerstand
De officier van justitie stelde dat hij moet hebben geweten dat de vrouw verstandelijk beperkt was. Hij had het kunnen zien aan haar, kunnen merken aan hoe ze sprak en deed.

,,Ze kon geen weerstand bieden. Ze heeft steeds gezegd dat ze niet wilde, maar liet het vervolgens gebeuren.”

De advocaat sprak van een valse aangifte en vroeg zich af of zijn cliënt wel kan worden verweten dat de vrouw geen weerstand kon bieden. ,,Hij is zelf ook beperkt.”

Uitspraak over twee weken.

Buren worden gek van buurvrouw die kreunt als een aap

Tamara laat haar eicel “bevruchten” met sperma van hond