in

Vermiste kat Whiskey na negen maanden weer thuis, en wordt dan doodgereden

Verdrietig nieuws voor Jeroen en Thea Niemeijer uit Boxtel. Hun kat Whiskey is dit weekend overleden na een aanrijding met een auto. En dat terwijl hij net weer terug was bij zijn baasjes.

Zeker negen maanden werd Whiskey vermist. Een klein jaar geleden ging hij ervandoor. Thea en Jeroen hadden er geen vertrouwen in hem ooit nog terug te zien. “Hij was op het moment nog nooit buiten geweest. We wisten zeker dat we hem niet meer terug zouden vinden”, aldus Jeroen tegen Omroep Brabant.

Lees ook
Nestje pups van drie weken oud gestolen uit schuur in Boekel, eentje doodgetrapt

Maar wonder boven wonder kregen ze drie maanden geleden een telefoontje uit Geldrop, zo’n dertig kilometer van Boxtel vandaan. Daar hadden ze hem gevangen met een soort vangkooi voor wilde katten. Door een chip in de huid konden Jeroen en Thea opgespoord worden.

Gewend aan het buitenleven
Eenmaal weer terug op zijn vertrouwde nestje, kreeg hij meteen een andere naam: Mister Bailey’s. De naam Whiskey was ondertussen namelijk vergeven aan een van de andere katten. Thea en Jeroen lieten Mister Bailey’s vanaf zijn terugkeer gewoon doen wat hij zelf wilde. Hij was inmiddels helemaal gewend aan het buitenleven. “Iedere avond kwam hij netjes terug naar huis. Even eten, knuffelen, slapen… Als ik om vijf uur ’s ochtends de deur uit moest, lag hij soms nog lekker in de stoel.”

Lees ook
Kat met gebroken pootjes gedumpt in Den Haag

Kalfje zakt door het ijs, maar weet te overleven dankzij actie hulpverleners

Waar Whiskey overdag uitging blijft een raadsel voor Thea en Jeroen. “Ik vermoed dat hij een tweede adresje had”, lacht zijn baasje. “Ik was eigenlijk van plan om bij de eerste sneeuwlaag de sporen van zijn pootjes te volgen. Zo ver mocht het dus niet komen.”

Dit weekend sloeg namelijk alsnog het noodlot toe. Een auto schepte het beestje tijdens een van zijn buitenavonturen. “Dat is nooit leuk om te horen natuurlijk. Toen die medewerker van de dierenambulance belde, was Whiskey al dood. Gelukkig mochten we nog wel afscheid van hem nemen. Dat was heel netjes”, aldus zijn baasjes.

Iedereen in Europa gaat flink betalen voor CO2-uitstoot

Onderzoek: Nederlanders zijn rijkste inwoners van Europese Unie: Merk jij daar iets van?