in

Vermiste Frans Udink (72) dood gevonden

Velp – Frans Udink (72), die sinds begin juni als vermist werd opgegeven in Velp, is overleden in een ziekenhuis in Duitsland. Zijn broer heeft dit nieuws maandag bevestigd aan Omroep Gelderland. Er was wekenlang volop naar Frans gezocht.

“Ik ben vandaag door de Duitse politie gebeld. Zij vertelden mij dat Frans is overleden in een ziekenhuis in Leverkusen. Daar werd hij op 6 juni binnengebracht en deze week is hij overleden”, deelt Bennie, Frans’ broer, die langdurig naar zijn oudere broer zocht. “Ik ben er aardig van ontdaan.”

Lees ook
Juf Christina (29) krijgt stevige celstraf nadat ze trio had met twee studenten

Frans was een bekend figuur in Velp, vanwege zijn verstandelijke beperking en omdat hij iedereen groette. Hij reisde waarschijnlijk zelfstandig met de trein naar Duitsland via Oberhausen op 1 juni. Zijn reis eindigde op het station van Leverkusen. Bennie legt uit: “Daar kwam hij niet door de poortjes van de kaartjescontrole heen en toen is de politie erbij gekomen. Omdat Frans ook in de war was, hebben ze hem naar het ziekenhuis gebracht. Daar is hij uiteindelijk dus overleden.”

Lees ook
Niet negeren: deze symptomen waarschuwen op een bloedprop in je lichaam

Wat precies de doodsoorzaak van Frans was, is nog onduidelijk. “Frans was eigenlijk gewoon op, en hij was slecht verzorgd. Misschien dat ze daarom in Duitsland ook niet wisten wie hij precies was, al droeg hij een label met een telefoonnummer bij zich. Uiteindelijk belde de politie mij dus op dat nummer.”

Voorlopig zal Bennie niet naar Duitsland afreizen. “Frans komt weer terug naar Nederland. Maar daarvoor moeten we eerst nog een hele hoop regelen.” De familie vraagt om begrip en rust om alles te verwerken en op zich te laten inwerken.

Gaat niet goed met de vrouw van Frans Bauer

Emma is kapot van verdriet: ‘Mijn ex heeft me bedrogen met zijn eigen moeder’