in

Vermiste Christiana (84) dood gevonden

In het kanaal Roeselare-Ooigem is donderdagvoormiddag het levenloze lichaam aangetroffen van Christiana De Witte. Dat gebeurde op de plek waar de Cel Vermiste Personen enkele weken geleden al intensief in het water speurde naar de vrouw van 84 uit Ingelmunster. “Jammer van de trieste uitkomst maar nu kan de familie tenminste het verlies proberen te plaatsen”, zegt burgemeester Kurt Windels.

Bij de hulpdiensten liep donderdag om 10.15 uur een oproep binnen van een passant over de ontdekking van een stoffelijk overschot in het water. De vindplaats situeert zich langs de Trakelweg, recht tegenover de Kanaalstraat in Ingelmunster. De brandweer snelde massaal ter plaatse, ook een ziekenwagen en een MUG-team rukten uit. Onmiddellijk rees het vermoeden dat het aangetroffen vrouwenlichaam van Christiana De Witte was, de 84-jarige vrouw die al bijna een maand vermist is. Haar familie werd alvast ingelicht over de vondst in het kanaal.

Lees ook
Dode man in het water gevonden in zoektocht naar vermiste bezoeker Decibel (23)

Gezocht: wetsdokter
Het parket stuurde een wetsdokter ter plaatse, maar dat verliep moeizaam. Gezien het beperkte aantal beschikbare wetsdokters, kostte het enige moeite om iemand te vinden die beschikbaar was. Pas kort na de middag kwam de arts aan in Ingelmunster. Tot zolang bleef het stoffelijk overschot in het water liggen, vastgemaakt om wegdrijven te vermijden. Op het kanaal is er namelijk nogal wat scheepvaartverkeer en dat zorgt voor deining op het water. Tijdens het onderzoek werd duidelijk dat het aangetroffen lichaam wel degelijk dat is van Christiana De Witte. Daarmee komt voor de familie een einde aan enkele pijnlijke weken van onzekerheid.

Op vrijdag 19 januari om 16.40 uur verliet Christiana De Witte haar assistentiewoning aan de Weststraat in Ingelmunster. Sindsdien ontbrak elk spoor. Ondanks meerdere zoekacties, waarbij de 84-jarige vrouw niet werd aangetroffen op de begane grond, moest de Cel Vermiste Personen, bijgestaan door de Civiele Bescherming, uitwijken naar het water van het kanaal Roeselare-Ooigem en een sonarboot inzetten. Helaas leverde ook deze inspanning geen resultaat op, evenmin als de zoekacties door vrijwilligers.

Lees ook
Extreem zware sneeuwval op komst: ‘Dit mogen we verwachten’

Eindelijk duidelijkheid
“Dat Christiana niet levend zou teruggevonden worden, lag in de lijn der verwachtingen”, zegt burgemeester Kurt Windels. “Maar niettemin komt zo’n nieuws aan. Zeker bij haar familie. Anderzijds is het goed dat er nu tenminste duidelijkheid is en er een einde komt aan intensieve weken van onzekerheid. Nu Christiana terecht is, kan haar familie proberen het verlies een plaats te geven. En laten we ook dankbaar zijn voor de vele inspanningen die geleverd werden om haar terug te vinden, ook door gewone burgers die getroffen waren door haar verdwijning.”

Nederlandse vader (36) hangt kind thuis op en stuurt moeder foto

Dierenliefhebbers willlen verbod op paardenbeelden in draaimolens