in

Vermiste Aart is ‘operationeel specialist’ bij de politie

De politie en het ‘Veteranen Search Team’ is sinds vorige week op zoek naar de vermiste politieman Aart Nuis uit Leiderdorp.

Nuis, 38 jaar oud, bekleedt de functie van ‘operationeel specialist’ bij de politie. Volgens het Leidsch Dagblad heeft de politie zelf het zoekteam ingeschakeld.

Lees ook
Geheime slaaptechniek militairen laat je binnen twee minuten in slaap vallen

Op zondagavond 24 maart werd Nuis voor het laatst gezien rond half negen bij het Esso-benzinestation aan de Persant Snoepweg, tegenover het Alrijne-ziekenhuis in Leiderdorp.

De politieman woont in De Ridder, een van de appartementencomplexen aan de Leiderdorpse Prunusdreef, op de hoek van de Vronkenlaan en Engelendaal. Er is al tevergeefs gezocht in het vijvertje onderaan de woongebouwen met behulp van een onderwatercamera en sonarapparatuur. Daarna is een duikteam ingezet in aanwezigheid van de brandweer, politie en ambulance.

Het Leidse dagblad sprak met een man en vrouw die Nuis kenden vanuit hetzelfde woongebouw. Ze beschreven hem als een stille man die altijd vriendelijk knikte als ze hem tegenkwamen. Volgens het duo heeft Nuis een zoon die af en toe bij hem verblijft. De man meldt dat de politie met acht personen de voordeur van Nuis heeft geforceerd, wat resulteerde in een luide knal. Sindsdien is zijn woning verzegeld.

Lees ook
Haartransplantatie in Turkije gaat vreselijk mis

Een operationeel specialist van de politie maakt deel uit van een onderzoeksteam en is betrokken bij het interviewen van aangevers, getuigen en verdachten.

Vermiste 4-jarige aangetroffen in speelgoedkist: ‘Rust in vrede’

Man rijdt onder invloed van talud en toont zelfgeknutseld rijbewijs