in

Vermiste 85-jarige Michel Lion na zoekactie dood teruggevonden in beek

De 85-jarige Michel Lion uit Koksijde, die afgelopen weekend vermiste raakte na een wandeltocht, is maandagochtend dood teruggevonden. Zijn lichaam werd door een politiehelikopter opgemerkt in een beek, een aantal kilometer van zijn woning. “Na onderzoek door een wetsdokter gaan we uit van een tragisch ongeval, er is geen tussenkomst van derden”, meldt het West-Vlaamse parket.
Vandaag om 13:43.

De 85-jarige man werd het laatst gezien toen hij zaterdagavond rond 22.30 uur zijn woning verliet in de Zeelaan in Koksijde. De man had thuis verteld dat hij een wandeling zou gaan maken, wat hij wel vaker deed. Hij stond dan ook bekend als een goede wandelaar. Toen hij echter niet meer thuis kwam, werd de volgende ochtend alarm geslagen. De politie nam zijn verdwijning meteen zeer ernstig. De man was dan wel in goede fysieke conditie, maar hij kon evenzeer verward en gedesoriënteerd overkomen. Daarom werd meteen een zoekactie gestart.

Lees ook
Kersverse moeder Kim Feenstra gaat volledig uit de kleren

“Nadat de man zaterdag als vermist werd opgegeven, startten politiezone Westkust en de Cel Vermiste Personen met een intensieve zoekactie”, meldt Griet De Prest van het West-Vlaamse parket. “Het was een politiehelikopter die maandagochtend rond 10 uur het lichaam van de man opmerkte in een beek naast het kanaal Nieuwpoort-Veurne.”

Lees ook
Hartbrekend: 37-jarige vader brengt 1 dag oude zoon om het leven

De vindplaats bevond zich in Wulpen, enkele kilometers van de woning van Michel. Nadat de brandweer het lichaam hadden geborgen, stuurde het parket een wetsdokter ter plaatse. “Uit diens bevindingen blijkt dat er geen tussenkomst van derden was en dat het dus wellicht om een tragisch ongeval gaat”, besluit het parket. De familie werd op de hoogte gebracht.

Vader (43) vergrijpt zich aan zwakbegaafde dochtertjes

Bejaarde Jan Beulenkamp (77) pleegt euthanasie na laffe overval