in

Vermeend slachtoffer van Johan Derksen meldt zich: ‘Zwaar vernederd’

Vorige week kwam Johan Derksen zwaar onder vuur te liggen nadat hij live op televisie bekende een vrouw aangerand te hebben met een kaars.

Het OM startte een onderzoek en vroeg betrokkenen om zich te melden. Vandaag claimt een vrouw dat zij het slachtoffer was van Johan Derksen. Nu blijkt dit toch een fictief verhaal te zijn.

De vrouw, die advocate is, schreef op LinkedIn: “Wat een rotweek was het voor je. Voor mij ook. Je zei dat je je kapot schaamde. Ik schaamde mij toen ook.

Nog steeds wel eens. Na 50 jaar. Nietsvermoedend werd ik wakker, zette het nieuws an en daar was je. In geuren en kleuren vertelde je wat er die bewuste avond, 50 jaar geleden, gebeurde.

Lees ook  Politie Lunetten pakt vrouwenbelager op en wordt bedankt met chocola

Er werd gelachen om de kaars. Volgens en voetballer had ik nog geluk gehad, want het was geen honkbalknuppel geweest.

Hard gelach. En jij lachte mee. Ik was overdonderd, kon het niet geloven en barstte in huilen uit. Ik werd misselijk en kreeg geen hap meer door mijn keel.”

Orde van de dag?
In Vandaag Inside zei Johan Derksen dan dat de vrouw de volgende ochtend wellicht wakker werd en overging tot de orde van de dag.

Lees ook  Eerste Kamer akkoord met verplichte toegangstesten en quarantaineplicht

Daarover zegt de vrouw: “Zo ging het niet helemaal. Ik heb me heel lang, echt heel lang, vernederd en echt heel slecht gevoeld. Ik schaamde me.

Heb me altijd afgevraagd waaraan ik het verdiend had. Ik durfde het tegen niemand te zeggen. Nog steeds niet. Bang dat het mijn eigen schuld was.

Bang om uitgelachen te worden. En nu gebeurde dat alsnog. 50 jar later. En en hele week lang kon iedereen dat zien.”

Beelden: Gordon gaat voortaan als vrouw door het leven

Op deze manier maakt VI samen met Johan Derksen een doorstart