in ,

Vergeet de kaasplank: voor echte bazen is hier de frietplank

We houden van snacken maar ook van een beetje klasse. Dan denk je al gauw aan een kaasplank. Maar wij zouden FHM niet zijn als we een briljante middenweg hadden gevonden voor jou en je maten: zie hier de frietplank.

Wij vertellen hoe je deze overheerlijke uitvinding op tafel zet en je die mannenavonden nog beter maakt.

Frietplank
Het idee komt uiteraard, hoe kan het ook anders, van de Amerikanen. Het lijkt wel alsof zij zijn gemaakt voor dit soort snack ideeën.

Geef ze een frikandel en zij maken er kreeftensoep van met een vleugje frikandel. Het gaat als volgt: je het nodig, je raadt het al, verschillende frieten in allerlei soorten en maten.

Lees ook  Mannen dragen steeds vaker string: Wat vinden we er van?

Hierbij kan je denken aan Vlaamse friet, kreukelfriet, Franse frietjes (je weet wel die van de Maccie) en aardappelpartjes.

Vervolgens gooi je alles in de frituurpan en je serveert het met allerlei sauzen op een houten plank. Denk hierbij aan: alioli, guacamole en ketchup. Mocht je het een beetje willen afwisselen dan kan je de plank aanvullen met zoete aardappelfrietjes.


Geüpgradede friettafel
We horen je denken: is dit niet gewoon de geüpgradede versie van de friettafel, een tafel met aluminiumfolie, een berg patat en snacks voor iedereen.

Lees ook  Kinderarts laat zien hoe je een schreeuwende baby binnen enkele seconden kunt kalmeren

Handig en populair op kinderfeestjes en in studentenhuizen. Zo zou je het inderdaad kunnen zien. Maar mocht je vrienden van hogere komaf op bezoek krijgen dan is deze frietplank de ideale oplossing.

En die friettafel is dan weer het grotere broertje van het teampatatje: een dienblad vol friet in de sportkantine om met het hele team een min-of-meer sportieve prestatie te vieren.

Zonder er meer woorden aan vuil te maken, aanschouw de frietplan. Bij welke hippe tent ga jij deze meteen bestellen als die op kaart staat?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Mr. & Mrs. Napkin (@mrs_napkin)

Burgemeester Aboutaleb: ‘geen waterkanon en boa’s inzetten als burgers naar buiten gaan’

Maak kennis met het zusje van Sarah van Soelen, de prachtige schoonzus van André