in

Valentina (3) die bijna 700 dagen in het ziekenhuis verbleef vanwege hartkwaal, is overleden

Valentina Garnetti, de peuter die het grootste deel van haar leven in het ziekenhuis doorbracht wegens een hartkwaal, is overleden.

“Dit is de moeilijkste post die ik ooit heb moeten schrijven. Mijn leven zal nooit meer hetzelfde zijn.” schreef de moeder van Valentina, Francesca op Facebook. “Valentina blies vanochtend haar laatste adem uit in de armen van mijn moeder.”

Valentina haalde de krantenkoppen in april 2021, nadat ze voor de eerste keer in haar leven ontslagen werd uit het CS Mott Children’s Hospital van de Universiteit van Michigan. Ze had er sinds haar geboorte in mei 2021 iedere dag doorgebracht wegens een hypoplastisch linkerhart syndroom.

Men noemt het ook vaak het eenkamerhart syndroom

Over een periode van ongeveer 700 dagen onderging Valentina meerdere operaties, waaronder 4 openhartoperaties en werd ze gedurende 14 dagen kunstmatig in leven gehouden.

Lees ook
18 geweldige streken om je collega's keihard in de zeik te nemen

“Ze kreeg haar tweede openhartoperatie toen ze 3 ½ maanden oud was en was hierna heel heel erg ziek” zei Francesca, alleenstaande moeder van drie meisjes.

Gedurende lange tijd werden belangrijke data en feestdagen in het ziekenhuis gevierd.

“Het is werkelijk heel zwaar omdat vooral met COVID-19, niemand naar het ziekenhuis mocht komen, dus moesten we Kerstmis gewoon onder ons vieren” vertelde Francesca.

Maar op 24 maart 2021 mocht Valentina voor het eerst het ziekenhuis verlaten. Ze kon eindelijk het leven buiten het ziekenhuis leren kennen.

“Ze is niet zomaar hier, maar ze is gelukkig en straalt. Alhoewel ze tonnen medicatie moet slikken, een voedingsbuis heeft en zuurstofafhankelijk is, houdt ze van haar leven” zei haar moeder.

Sindsdien heeft ze afwisselend haar leven met haar familie en vrienden geleid alsmede in het hospitaal.

Naast alle operaties die ze onderging, kreeg Valentina complicatie op complicatie, beroertes, convulsies en anafylactische reacties.

Valentina gaf nooit op
Op 16 juli deed Francesca een dringend verzoek om te bidden. Valentina was gestopt met ademen en had geen polsslag.

Lees ook
Met deze opblaasbare kroeg kom je de quarantaine wel door

Volgens een GoFundMe opgericht om de familie te helpen, stopte Valentina met ademen rond 5:45 ’s ochtends, terwijl ze in de armen van haar oma lag.

Zo gauw ze merkte dat haar dochter niet meer ademde, begon Francesca met reanimatie totdat de medische hulpdiensten aankwamen. Ze werd naar het ziekenhuis gebracht waar gedurende 90 minuten levensreddende maneuvers toegepast werden, maar Valentina kon niet meer gereanimeerd worden.

“Mijn baby vocht zo hard en zo lang, haar lichaampje was gewoon op” schreef Francesca op Facebook.

Francesca vond een beetje troost in de wetenschap dat haar baby nu “gezond was in de hemel met een hart dat niet langer stuk is en dat ze kan rennen en lopen en praten en eten en alle dingen kan doen die ze de anderen zo graag zag doen.”

Mijn hart breekt voor deze familie. Ze hebben zoveel op zulke korte tijd moeten doorstaan.

Mijn gedachten zijn bij hen tijdens deze extreem moeilijke tijd.

Baby overleden nadat vriend van moeder zich aan haar vergrijpt

Verschrikkelijk! Frikandellentekort dreigt in Nederland!