in

Vader krijgt 18 jaar cel voor fatale woningbrand waarbij zoon (14) om het leven kwam

Een vader uit Assendelft is vandaag veroordeeld tot achttien jaar cel voor brandstichting in zijn eigen woning. Hierbij kwam zijn veertienjarige zoon om het leven. De man was zelf niet bij de uitspraak aanwezig.

Martijn B. (50) stak volgens de rechtbank op 2 november 2020 zijn huis in brand door vijftien liter benzine leeg te gieten in de hal van de woning. De rest van het gezin lag op dat moment nog te slapen. Vervolgens sloot hij zichzelf op in de badkamer en hoopte zo te stikken in de rook, maar de brandweer wist hem op tijd te bevrijden.

Lees ook  Baby’tje overlijdt bijna - dan breekt verpleegster de ziekenhuisregels en redt tweelingzusje haar

Verduistering
Beide ouders en alle drie de kinderen raakten gewond. Hun veertienjarige zoon overleed een paar dagen later aan zijn verwondingen. De vader is door de rechtbank in Alkmaar veroordeeld voor moord op zijn zoon en poging tot moord op de overige gezinsleden.

De man stond terecht voor verduistering van 2,4 miljoen euro bij zijn werkgever. Hij werkte als financial controller en maakte geld van zijn baas over naar zijn eigen bankrekeningen om het vervolgens uit te geven aan online gokken, bitcoin, vakanties en een verbouwing van zijn huis.

Lees ook  Man gearresteerd voor uitvoerige ruksessie in vliegtuig

Terecht ontslag voor manager die vroeg naar cupmaten medewerkers

Vier kittens in plastic Aldi-tas gedumpt in Landgraaf