in

Vader en zoon uit Enschede vechten in de supermarkt, omdat ze geen bier mogen kopen vanwege coronamaatregelen

Op vrijdagavond 9 april ruim na acht uur komen Frans V. (54) en zijn minderjarige zoon de Jumbo aan de Lage Bothofstraat in Enschede binnen.

De hoofden staan op onweer en de eerste de beste kassamedewerker krijgt een harde vuistslag in het gezicht.

Beveiligingscamera’s in de supermarkt legden de explosie van geweld die volgde op de klap vast. Een vrouw stond verstijfd van schrik achter haar winkelwagen terwijl er om haar heen van alles door de lucht vloog.

De aanleiding voor dit alles was drank. Maar dan niet een teveel aan, maar juist een gebrek aan alcohol.

Want de Enschedese vader en zoon kwamen hardhandig verhaal halen in de super, omdat ze vanwege de coronamaatregelen na acht uur in de avond geen ‘spraakwater’ meer mochten kopen.

De minderjarige zoon was de eerste die na een stevige discussie met lege handen naar huis was afgedropen.

Lees ook  Man opgepakt die Jumbo plunderde, stenen gooide en veel filmde tijdens avondklokrellen in Eindhoven

Een klein halfuur later kon vader Frans onverrichter zake naar huis. Hij wilde het weekend vieren met een pilsje, maar hij kreeg evenmin bier mee.

Blonde medewerker
Toen vader Frans gefrustreerd thuiskwam en van zijn zoon hoorde dat deze woorden had gehad met een blonde medewerker, toen sloeg de vlam in de pan en ging het tweetal terug naar de Jumbo.

Nadat de medewerker een klap had gekregen sloopten vader en zoon een coronascherm en gooien dat tegen hem aan.

Ook een pinautomaat werd losgerukt en naar die medewerker gesmeten. En dat kwam zo hard aan dat die met stoel en al achterover viel.

Jammer
Vader Frans V. verschijnt vrijdagmorgen niet op de rechtszaak in Almelo. Jammer, aldus politierechter Dennis van den Berg.

Want hij wilde graag horen hoe de Enschedeër nu terugkijkt op de geweldsexplosie. Bij de politie schrok vader V. zich een hoedje bij het zien van de beelden, zo blijkt uit het dossier. ‘Ik heb geen idee wat me bezielde’, reageerde hij. ‘Geen idee wat mijn zoon deed.’

Lees ook  Bibian ontmoette haar man via marktplaats: ‘Ik kocht een bed, en kreeg er een man bij’

De vader van de aangevallen medewerker is wel present. Hij zegt dat zijn minderjarige zoon flink wat pijn had door het geweld en meldt dat zijn kind het nog altijd lastig vindt om in de avonduren te werken in de supermarkt. Hij vraagt een schadevergoeding van 750 euro.

Werkstraf
Rechter van den Berg vindt wat er gebeurde ‘heel naar’ en veroordeelt vader V. tot een werkstraf van 100 uur. Ook legt hij een voorwaardelijke celstraf van één week op.

Ook moet de man de supermarktmedewerker een schadevergoeding van 250 euro betalen. De zoon van V. moet zich begin maart verantwoorden voor de kinderrechter. Zijn zaak wordt achter gesloten deuren behandeld, omdat hij minderjarig is.

Man draagt tot ieders verbazing geen kleding voor tankbeurt (video)

Premature kindjes van over de hele wereld krijgen een gehaakte octopus cadeau…de reden hiervoor is prachtig!