in

Vader en opa overleden in zwembad van hotel, wilden peuter redden

Wat een leuke vakantie had moeten zijn tijdens de Paasdagen, liep voor een gezin uit Australië uit op een drama. Een opa (65) en vader (38) zijn daar overleden in een zwembad van een hotel. Ze wilden hun (klein)kind redden die in het water was gevallen, maar verdronken zelf.

Het ongeluk gebeurde gisteravond in de Australische wijk Clyde North, Victoria. In het zwembad van een hotel viel een 2-jarig meisje rond 18.45 uur in het zwembad. Haar vader en opa bedachten zich geen seconde en sprongen erachteraan.

Lees ook
André Hazes laat Monique Westenberg opnieuw zitten na miskraam: ‘Harteloos’

Maar volgens Australische media kwamen zij vervolgens zelf in de problemen in het diepe gedeelte van het zwembad.

Hulp mocht niet meer baten
Volgens een woordvoerder van de hulpdiensten hebben omstanders de mannen daarna proberen te redden. Maar toen zij uit het water werden gehaald, had reanimeren al geen zin meer. De mannen waren verdronken. Hoe dat precies heeft kunnen gebeuren, is onduidelijk.

Lees ook
Machinist overlijdt in trein: passagiers slaan alarm

Het 2-jarige meisje werd zonder verwondingen uit het water gehaald, zij maakt het naar omstandigheden goed.

“Het was een extreem emotioneel tafereel”, zei de woordvoerder tegen de Australische omroep ABC. “Zeker omdat er niet één maar twee familieleden opeens zijn overleden.”

De woordvoerder roept iedereen op alert te blijven rond zwembaden: “We zien een toename van het aantal verdrinkingen in en rond het Paasweekend en rond schoolvakanties. Wees dus voorzichtig, vooral als je geen goede zwemmer bent.”

De 15-jarige dochter van Daphne liep een soa op en belandde op de spoedeisende hulp

Hoogbejaarde vrouw (90) overleden na aanrijding met bestelbus