in

Vader (50) duwt billendoekje in de keel van zijn baby / baby stikt

Een 50-jarige vader uit Vleuten moet een jaar de cel in omdat hij een billendoekje in de keel van zijn baby stopte. Samen met zijn partner werd hij wel vrijgesproken van mishandeling van het meisje en haar tweelingzusje.

Dat een 3 maanden oude baby in Deventer zelf een babydoekje in haar mond propte, vond de officier van justitie zeer ongeloofwaardig. Het Openbaar Ministerie verdenkt de vader van het kind van een poging doodslag. ,,Als het al per ongeluk ging, moet je meteen 112 bellen. Meneer deed dat niet.”

Lees ook
Jonathan doodgeschoten na klein krasje op auto: ’Hij zou het waarschijnlijk gratis hebben gefixt’

Dat zei de officier dinsdag tijdens de regiezitting in de strafzaak tegen de 32-jarige Cor H. uit Deventer. Op 23 december vorig jaar moest bij de baby een doekje operatief uit haar keel verwijderd worden. Het doekje stak nog zo’n 3 centimeter uit haar mond toen haar vader dit ontdekte. ,,Dan kun je het er heel makkelijk uit pakken. Dat is niet gebeurd”, zei de officier.

Uit het dossier blijkt dat hij daarna hard op haar buik drukte, het kind aan de voeten ondersteboven hield en haar gezicht onder een kraan heeft gehouden. Ook had het kind eerder al krassen, blauwe plekken en twee gebroken ribben. ,,Breuken bij zulke jonge kinderen moeten met veel kracht zijn toegebracht. De normale omgang leidt bij een kind van die leeftijd niet tot breuken”, aldus de officier. Vader H. zit vast maar verscheen dinsdag niet op de zitting. ,,Het valt hem zwaar”, zei raadsvrouw Marianna Mulderij-Anker.

Lees ook
737 dagen is dood van Chelsea (2) een ongeluk, maar dan bekent stiefmoeder iets..

Scenario’s
De vader was die dag bezig zijn dochter te verschonen. Doekjes gooide hij als propjes naar zijn kind. Volgens een forensisch arts is het mogelijk dat het kind een doekje vastpakte als het bij haar hoofd of op haar borst lag. Dat het doekje vervolgens zo diep in haar keel kwam dat haar luchtwegen afgesloten raakten, is dan weer niet mogelijk door toedoen van het kind alleen. ,,Mijn cliënt wilde het eruit halen en drukte het toen per ongeluk verder naar binnen.” Er zijn volgens haar andere scenario’s denkbaar dan dat H. zijn kind iets zou hebben aangedaan.

Lichaam vermiste Simone gevonden in Noordzeekanaal

Na Emile (2) nu ook 11-jarige Elijah vermist