in

Vader (43) vergrijpt zich aan zwakbegaafde dochtertjes

“Het zijn allemaal leugens, allemaal blablabla. En daardoor zit ik vast.” De 43-jarige O.L. uit Koksijde die eerder wél toegaf dat hij zijn twee zwakbegaafde dochtertjes jarenlang s*ksueel had m*sbruikt, trok dat achteraf weer in. Sterker nog: hij sneerde op het proces naar zijn eigen kinderen. De rechters veegden alles wat hij verklaarde van tafel en gaven hem vier jaar effectieve celstraf. Bovendien is hij voor 20 jaar zijn burgerrechten kwijt én mag hij zijn dochters tien jaar lang niet meer zien.

Veel moeite om de 43-jarige O.L. uit Koksijde schuldig te bevinden hadden de drie rechters in Veurne niet. De man heeft immers tijdens twee verhoren mét een advocaat én aan de onderzoeksrechter zelf toegegeven hoe hij zijn twee dochtertjes liefst zeven jaar s*ksueel had m*sbruikt. De meisjes zijn zwakbegaafd en nu 18 en 19 jaar oud. Tijdens zijn verhoren gaf hij alle s*ksuele handelingen en aanrakingen toe én kon die zelfs in details beschrijven. “Enkel dat van mijn piet daar beneden klopt niet”, sprak hij. En toch gooide O.L. het bij zijn derde verhoor en op zijn proces over een andere boeg: hij ontkende alles wat hij eerder zelf had bekend. Tot afschuw van de advocaat van de meisjes.

Lees ook
Jongetje (2) overleed nadat hij alleen in auto was gelaten - nu wil moeder Lisa anderen waarschuwen

Schromelijk m*sbruik
De advocaat van de twee kinderen gruwde van de feiten. “Dit was hun eigen vader, een vertrouwenspersoon, die hen zeven jaar lang heeft m*sbruikt”, gruwde meester Brecht Gekiere van de feiten. “Het begon toen ze 11 en 12 jaar waren. Eerst wat onschuldig, door hen aan te raken en in bed te nemen, maar het ging steeds verder tot hij hen flagrant m*sbruikte. Af en toe gaf hij hen daar zelfs wat geld voor, om te zwijgen. Hun jeugd werd zo verschrikkelijk aangetast. Die kinderen hadden een IQ van 50 en 59 en daarvan maakte hij schromelijk m*sbruik. En desondanks willen die meisjes hun vader niet laten vallen. Ze weten gewoon van niet beter. Ze hebben zelfs ooit hun verklaring ingetrokken omdat hun papa had gezegd dat hij anders jaren in de gevangenis zou vliegen.”

Ondanks zijn eerdere bekentenissen gingen O.L. En zijn advocaat dus voor de vrijspraak. O.L. Liet daarbij niet na om nog eens uit te halen naar zijn dochters, en er fijntjes op te wijzen dat ze een laag IQ hebben. “Dit is grotendeels gebaseerd op fantasieën, waanbeelden en verklaringen van twee zwakbegaafde meisjes. Al vier maanden zit ik vast. En waarom? Door allemaal blablabla van mensen en de meisjes. Ze fantaseren erop los en het is allemaal niet waar. Ik heb geen enkel z*denfeit gepleegd. Zwijggeld? Ik gaf hen gewoon eens wat geld om uit te gaan, meer niet.“

Lees ook
Beginnende ziekte van Alzheimer is te herkennen aan deze symptomen

Tien jaar contactverbod
Voor de drie rechters was het snel duidelijk: O.L. is wel degelijk schuldig aan zwaar s*ksueel m*sbruik van zijn eigen kinderen. “Ondanks hun kwetsbare toestand legden de meisjes een coherente geloofwaardige verklaring af. En ondanks het m*sbruik tonen ze loyauteit naar hun vader en wensen hem geen kwaad toe. De verklaringen van O.L. Daarentegen zijn ongeloofwaardig en er is recidivegevaar voor nieuw s*ksueel grens*verschrijdend gedrag.” Daarom kreeg O.L. 48 maanden effectieve celstraf en wordt hij voor 20 jaar ontzet uit zijn burgerrechten. Bovendien krijgt hij een contactverbod van tien jaar met zijn dochters. “Dit zal voor hen voor een groter veiligheidsgevoel zorgen”, klonk het.

Ambulancemedewerkers uitgescholden en bespuugd

Vermiste 85-jarige Michel Lion na zoekactie dood teruggevonden in beek