in

Uitkomst Catshuisoverleg: avondlockdown geldt tot na jaarwisseling

De huidige coronamaatregelen worden tot zeker begin volgend jaar verlengd. Dat is volgens bronnen de uitkomst van overleg op het Catshuis van experts en een deel van het demissionaire kabinet.

Dat betekent dat tot minstens begin januari onder meer de horeca, niet-essentiële winkels en sportscholen moeten sluiten om 17.00 uur.

Ook blijft het advies om maximaal vier mensen thuis te ontvangen gehandhaafd. Van een uitzondering voor de Kerstdagen, wat de afgelopen tijd wel werd geopperd, is dus geen sprake.

Lees ook  Politie zoekt getuigen van zware mishandeling in Hengelo: ‘Slachtoffers in hulpeloze toestand achtergelaten’

De afgelopen week is het aantal nieuwe besmettingen weliswaar afgenomen, maar de druk op de zorg blijft hoog en daarom zijn versoepelingen volgens het demissionaire kabinet niet opportuun.

Het kabinet volgt hiermee het advies van het Outbreak Management Team. Het OMT had geadviseerd om niet te versoepelen, mede vanwege de onzekerheid rond de nieuwe omikronvariant.

Kerstvakantie
Het kabinet heeft nog geen besluit genomen over het al dan niet eerder laten beginnen van de kerstvakantie.

Lees ook  Familie slachtoffer Insta-video Bilal Wahib wil dat doneeracties stoppen

Het OMT had die optie op tafel gelegd, om besmettingen op scholen te beperken. Minister Slob liet eerder weten dat het de inzet is om de scholen rond de kerstvakantie open te houden.

De komende dagen zijn er nog meer overleggen en dinsdag is er een coronapersconferentie van het kabinet waar de besluiten officieel worden bekendgemaakt en toegelicht.

Dode jongen gevonden in water

Zoektocht naar lichaam vermiste Ercan levert niets op