in

Uitbraak van apenpokken nu ook in Nederland, Spanje en Portugal

Apenpokken zijn nu ook vastgesteld in twee Europese hoofdsteden met vrees dat gevallen kunnen exploderen.

Apenpokken werden voor het eerst ontdekt in 1958 toen twee uitbraken van een pokkenachtige ziekte plaatsvonden in kolonies apen die voor onderzoek werden gehouden, vandaar de naam ‘apenpokken’.

Het eerste menselijke geval van apenpokken werd geregistreerd in 1970 in de Democratische Republiek Congo tijdens een periode van geïntensiveerde inspanningen om pokken te elimineren. Sindsdien is apenpokken gemeld bij mensen in andere Centraal- en West-Afrikaanse landen.

Lees ook  “Vaarwel mijn lief”, Vader zegt laatste woorden tegen dochtertje dat vermoord is door moeder

Apenpokken wordt nu al vermoed of bevestigd in ten minste drie Europese hoofdsteden. Londen, Lissabon en Madrid kampen nu alle met apenpokken.

Zoals de zaken er nu voorstaan, heeft Londen minstens zes bevestigde gevallen, Lissabon heeft vijf bevestigde gevallen, maar een vermoedelijke 15. Madrid heeft aangekondigd dat ze acht verdachte gevallen onderzoeken.

Lees ook  Man vertelt uitgebreid over zijn unieke job: “Ik verdien 2.000 euro met een vrijdagnacht vol seks”

Een Spaanse bron: “Over het algemeen wordt apenpokken verspreid door ademhalingstransmissie, maar de kenmerken van de acht verdachte gevallen wijzen (in Madrid) op vloeistofcontact.

De acht vermoedelijke gevallen in Madrid zijn onder mannen die seks hebben met mannen. Het gaat goed met ze, maar deze ziekte kan een ziekenhuisbehandeling vereisen.”

8% van de mannen denkt dat ze een gorilla KO kunnen meppen in een gevecht

Jamie Vaes weer aan de man: ‘wat een upgrade!!’