in

Uit quarantainehotel vertrokken vrouw: we zijn als honden behandeld

De Portugese vrouw die zondag met haar Spaanse vriend uit een vertrekkend vliegtuig op Schiphol werd gehaald na hun vertrek uit het quarantainehotel heeft geen goed woord over voor hun behandeling.

In een gesprek met RTL Nieuws zegt ze dat zich “als honden” voelen behandeld. Volgens eigen zeggen kregen ze nauwelijks informatie.

“De suggestie dat we ontsnapt zouden zijn uit quarantaine is te belachelijk voor woorden. Niemand heeft ons verteld wat de regels zijn.”

Het stel, dat in de Spaanse regio Catalonië woont, kwam zaterdag op Schiphol aan op een vlucht vanuit Zuid-Afrika.

Lees ook  Moeder zorgde 2 weken lang voor dood babydochtertje – en ging er zelfs mee wandelen in kinderwagen

Bij een test vanwege de opmars van het omikronvirus werd de vrouw positief getest, waarna ze in het hotel werden ondergebracht.

De vrouw twijfelde aan het testresultaat en vroeg daarom in het hotel om een nieuwe test, maar ondanks herhaald aandringen wilde de GGD daar volgens haar niet toe over gaan.

Ze heeft toen aan een bewaker gevraagd: “Wat zouden jullie doen?” Daarop zouden de bewakers hebben gezegd: “Als wij in jullie positie zouden verkeren, zouden we gewoon vertrekken”.

Lees ook  Sarah van Soelen pikt André Hazes weer weg bij Monique met deze inkijk foto!

Daarop zijn de vrouw en haar vriend naar Schiphol gegaan, waar ze kort voor vertrek uit een vliegtuig werden gehaald door de marechaussee.

Gisteren schetste burgemeester Schuurmans van Haarlemmermeer een ander beeld van het vertrek van de twee.

Volgens haar hebben beveiligers juist geadviseerd om niet weg te gaan, maar werden ze niet tegengehouden omdat daar geen juridische grondslag voor was.

De GGD Kennemerland kan nog niet reageren op het verhaal van de Spaanse vrouw bij RTL Nieuws.

RIVM: omikron in twee eerder afgenomen testmonsters gevonden

Neergestoken man gevonden in grasveld