in

Uit onderzoek blijkt dat elk broodje knakworst 35 minuten van je leven kost

Liefhebbers van een broodje knakworst kunnen ongerust adem gaan halen want volgens een studie van de ‘University of Michigan School of Public Health’ blijkt dat elke hotdog je 35 minuten van je leven kost. Ze deelden hun bevindingen in Nature. Een van de opvallendste bevindingen was dus dat een broodje knakworst/hotdog zo dodelijk is.

Mensen die dus graag een broodje met de worstjes van doorgaans varkensvlees nuttigen kunnen zich dus teleurgesteld voelen. Het ligt ook een beetje voor de hand natuurlijk, maar een broodje pindakaas is dan weer veel gezonder en ook beter voor het milieu. Naast de gezondheidseffecten deed de universiteit namelijk ook onderzoek naar de effecten op het milieu. Er werd onderzoek gedaan naar 5853 verschillende types voedsel die vaak genuttigd worden door Amerikanen. Vervolgens werd een ranglijst gemaakt om te zien hoeveel het nuttigen van dit voedsel je gezondheid schaadt of juist baat.

Lees ook
Ben jij vaak vergeetachtig? Dan ben je gewoon intelligent!

Ook mogelijk om voedsel te eten waardoor je langer leeft

Gelukkig is het mogelijk om flink te compenseren voor die sporadische hotdog. Er zijn namelijk ook allerlei groentes en andere gezonde types voeding die juist je leven verlengen. De producten die slecht scoorden waren frisdranken, hamburgers, fruitsappen en meer. Verwerkt vlees scoorde het slechtst. Verder verkorten ook de chicken wings van de KFC je leven. Pindakaas was dan juist een caloriebom die onder sommige mensen een ongezond imago heeft, maar juist erg positief voor zowel je lichaam als planeet is. Nou, doe ons toch maar zo’n broodje knak hoor. Heerlijk!

Lees ook
Brandweer wil alle ouders waarschuwen voor gevaar in tuin nadat baby ernstig verbrandt

Bizar: ‘Nichtje Maxima wil wraak op koningin’

Baby door ouders zwaar mishandeld – 3 jaar later overtreft ze alle verwachtingen van dokters